Művészettörténet

2024.03.04. 13:00

Elkezdődött a zenetörténeti előadás-sorozat Veszprémben

A Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság (VLFK) idén már hivatalosan is fő szervezője a 2015 óta sikeresen zajló Zenetörténeti előadások című ismeretterjesztő sorozatnak. Az évadonként nyolc–tíz előadást tartalmazó eseménysorral céljuk a zenekedvelő veszprémi közönséggel behatóbban megismertetni egy-egy olyan témát, amely akár előadója, akár témája okán kötődik környékünk zenei múltjához.

Benkő Péter

A kórustársaság tájékoztatta lapunkat az előadásokról, melyeket az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy-termében tartanak. Ezekre is, és a VLFK Búzavirág Gyermekkarának koncertjeire is várják a közönséget.

A kórustársaság egy korábbi fellépésén a Pannon Egyetem aulájában Fotó: VLFK

A Lukács Elek által március elsején bemutatott, Liszt Ferenc: Via Crucis című szerzemény indította a sorozatot, amely a VLFK következő koncertjeinek anyagát is képezi. A második előadás március 8-án lesz, a szegedi Ordasi Péter a Csodafiú-szarvasnak a népművészetben és Kocsár Miklós kórusművében betöltött szerepéről beszél majd. Később, április 5-én Varga Áron Bozay Attila Az öt utolsó szín című operájáról fog beszélni, amely Az ember tragédiájának öt utolsó színét dolgozza fel. Az idei tavaszi sorozatot Lukács Elek zárja május 3-án, aki a tavaly százesztendős Psalmus Hungaricus kapcsán tart előadást.

Mindegyik előadás 18 órakor kezdődik. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában