Díjátadó a megnyitó után

2024.03.05. 10:00

Szombaton kezdődik a Veszprémi Tavaszi Tárlat

Csaknem száz kortárs művész alkotását mutatja be a Veszprémi Tavaszi Tárlat, amely szombaton nyílik a veszprémi várban. Az április végéig látogatható kiállítás a 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat eseményeire reflektál – közölte a Művészetek Háza Veszprém szakmai igazgatóhelyettese.

Veol.hu

Dohnál Szonja elmondta, hogy meghívásos módon kérték fel a régióhoz kötődő alkotókat, akiknek munkái a Dubniczay-palotában és a Csikász Galériában lesznek láthatók. A kiállított művek között lesznek digitális technológiával készült alkotások, üveg-, textil-, kerámiaművek, festmények és grafikák.  A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a megnyitót követően tartják a díjátadót. Hozzátette: pénteken nyílik ugyancsak a Dubniczay-palotában a Kettőezerhuszonhárom. Best of elnevezésű tárlat, mely a neoavantgárd, a kortárs képzőművészet, valamint a régióhoz kötődő művészeti tradíció és a design kapcsolatát jeleníti meg. 

Felidézte: a Veszprémi Tavaszi Tárlatot 2022-től a Dubniczay-palota kiállítóhelyén biennálé rendszerben, azaz minden páros évben rendezik meg. Újdonság, hogy a Csikász Galériában a Tavaszi Tárlathoz kapcsolódó tematikus kiállítás is nyílik. Első alkalommal 2022-ben Korényi Dalma és Somogyi Győző alkotásait láthatta a közönség. Idén február végéig Lugossy Edit és Lugossy László Emlék-Képek című tárlatát láthatták az érdeklődők.

 A Veszprémi Tavaszi Tárlat április 28-áig lesz látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában