Helyi kultúra

2024.03.30. 09:00

Verskoncert az ünnepen

A Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtárban Verskoncert lesz Dobos Lászlóval a magyar költészet napja alkalmából.

Tóth B. Zsuzsa

A Blackbirds, az FG-4 és a Lila Keszeg zenekar énekes-gitárosa, Dobos László zenekari tevékenysége mellett régóta foglalkozik legnagyobb költőink verseinek megzenésítésével. 2016-ban Kosztolányi Dezső A szegény kisgyermek panaszai című kötetének verseire írt dalokból szólólemezt jelentetett meg És látom Őt… címmel. Megzenésített versei több ízben nyertek elismerést különböző pályázatokon. Második szólóalbuma Mig állni látszék az idő címmel jelent meg hat Petőfi-dallal. A különböző dalokat olykor popos, rockos, népies vagy éppen klasszikus hangvételben adják elő. Elhangzik többek között Kosztolányi Dezső, József Attila, Petőfi Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Weöres Sándor, Juhász Gyula, Ady Endre és Arany János költeményeire írt zene. A belépés ingyenes, de április 10-ig regisztrálni kell. A program április 11-én 17 órakor lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában