Történetek a könyvtárból

2024.05.10. 10:00

Legyen minél több ápolt zöld terület, park!

A zöld környezet, illetve az igényes, ápolt parkok álltak középpontban a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár Történetek a könyvtárból című sorozata legutóbbi beszélgetésén az intézményben.

Kovács Erika

Juhászné Vincze Eszter, a program házigazdája ezúttal is olyan vendégekkel beszélgetett, akik helyiek vagy kötődnek a városhoz és az adott téma jó ismerői, szakemberei, így Kunné Nagy-Rébék Renáta, okleveles növényorvos, növényvédelmi mikológus, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága növényvédelmi gombaszakértője, aki Vörösberényben lakik családjával, Csemez Attila, tájépítészmérnök, városépítés-városgazdasági szakmérnök, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, professzor emeritus, aki szabadidejét régóta Balatonalmádiban lévő nyaralójában tölti. Részt vett a beszélgetésen Boros László agrármérnök, lokálpatrióta, a helyi zöldterületek ismerője és védelmezője, aki több cikluson át városi képviselőként dolgozott, sok kulturális rendezvény ötletgazdája, résztvevője, megvalósítója.

Fotó: Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár

A megjelentek beszélgettek egyebek mellett a konyhakertekről, arról, hogy mit érdemes ültetni, miként kell védeni a gyümölcsfákat és a zöldségeket a kártevőktől. Természetesen szóba kerültek a város parkjai, a táj, az épített környezet, melynek jelenlegi állapota, látványa örömre, büszkeségre ad okot. Valamennyien egyetértettek abban, hogy Balatonalmádiban legyen minél több ápolt zöld terület, park, amelyekből szerencsére jelenleg is bővelkedik a város.

A szervezők folytatják a programsorozatot, azt tervezik, hogy május végén az egészséges életmód, a sport, illetve a mozgás áll majd a beszélgetés középpontjában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában