Falunap

2024.07.03. 16:00

Családi nap sok mókával

Minden korosztály talált magának szórakozást a családi napon Lesencefaluban.

Tóth B. Zsuzsa

A település családi napjának a focipálya adott helyet, ahol a nagy hőségben árnyat is találtak a vendégek. Már délelőtt elkezdődött a főzőverseny, a zsűriben Mészáros László, Benedek László és Krejczinger István bírált.

A lufibohóc a gyerekek kedvence volt
A lufibohóc a gyerekek kedvence volt
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Megnyitóbeszédében Kázsmér-Nyírő Katalin polgármester arról beszélt, hogy programok, mókás játékok, versenyek sora vár mindenkit ma, amikor az összetartozást ünneplik. 
–  Csak annyi a dolga mindenkinek, hogy jókedve legyen és örüljön. Ennek érdekében mindent megtettünk. Az ünnepen a hagyományok szerint átadjuk a Lesencefalu Díszpolgára címet, amelyet idén Nagy Árpád és neje, Éva vehet át. Egyhangú és könnyű döntés volt a képviselő-testület tagjai részéről, hogy ők kapják az elismerést, hiszen a közösség oszlopos tagjai voltak, sokat tettek a faluért, a közösségi élet megerősítéséért, és nem csak azzal, hogy több mint három évtizedig látták el a postai munkát a legmagasabb színvonalon, mindenkihez alkalmazkodva, jókedvüket megőrizve. Ugyan nem itt élnek, de idevalónak érzik magukat. Közösséget építő jellemük, precíz munkájuk példaértékű mindenki számára –  mondta méltatásában a polgármester, és átadta a díjat.  

A gyerekeket is sok program várta

A családi napon a gólyalábas megnyitó és a cukorkaágyú a legkisebbeknek tetszett leginkább, a kulturális programban nagy sikert aratott a Badacsony-Tördemic Néptáncegyüttes látványos műsora bakonyi és Balaton-felvidéki, valamint erdélyi táncokkal. Szerepelt a Tapolcai Musical Színpad, Módri Györgyi színművész operettrészletekkel érkezett. Kötélhúzás, szkanderbemutató színesítette az ünnepet Németh Robival, továbbá felléptek a lesencetomaji citerások, de volt örömtánc, autótolás is, majd tűzshow zárta a napot. 
A családi napon a gyerekek kedvét kereste a lufibohóc, az arcfestő, volt ugrálóvár, pónilovaglás, íjászat, és a falu konyhája mindenkit megvendégelt.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában