Jótékonyság

2024.02.10. 15:44

Karitászbálban mulattak Lesencetomajon

A borús idő ellenére is megszervezte a helyi közösség a hagyományos jótékonysági katolikus karitászbált.

Tóth B. Zsuzsa

Rengeteg önkéntes előkészítő munka eredménye volt, hogy sokan jótékonysági támogatójegyet is vásároltak, nem csak belépőt. A helyi karitász önkénteseinek munkáját az év további részében is támogatták így sokan. A falu feldíszített kultúrházában gazdagon megterítettek az alkalomra. A jótékonysági bál házigazdája Mészáros László, Lesencetomaj polgármestere üdvözölte a vendégeket, megnyitva egyben a bált. A Lesencei Katolikus Karitászcsoport nevében Németh Istvánné Hegyi Zita, a csoport vezetője kérte fel Szijártó László atyát, a Veszprémi Főegyházmegye Karitász lelki igazgatóját, hogy köszöntse a megjelenteket, majd Stadler László Dezső plébános mondta el gondolatait. A plébános köszöntőjében arról beszélt, hogy az ember attól lesz igazán boldog, ha jó kapcsolatokat tud kialakítani és ápolni, fenntartani és továbbadni a felnövekvő új generáció számára. – Nemcsak kikapcsolódást és feltöltődést jelent egy közösségi összejövetel, hanem sokkal többet: a közös előkészületekben megtaláljuk az összekapcsolódási pontokat, amelyek erősítik az elköteleződést és hűséget egymás és a közösség iránt. Alkalmunk nyílik kinyilvánítani ugyanazt az értékrendet és értékközösséget, ami összeköt bennünket másokkal. Amikor a jelenben célokat fogalmazunk meg és azért le tudunk mondani a saját önzőségünkről, áldozatokat hozunk a megvalósulásért, akkor van remény, van újjászületés, és van jövője egy közösségnek – mondta az atya és felhívta a figyelmet a családok támogatásának fontosságára. 

A Lesencei Katolikus Karitászcsoport az idei jótékonysági bál keretein belül a megvásárolt támogatói jegyek teljes bevételét Olasz Bálint és Olaszné Szabó Fruzsina családjának adományozta. E célra az eseményen is gyűjtöttek. A bál megszervezéséért és lebonyolításáért az atya köszönetet mondott Effenpergel Erzsébetnek, a Lesencetomaji Kultúrház vezetőjének, Sinkóné Kovács Eszter önkormányzati munkatársnak és a helyi karitászcsoport aktív, önkéntes munkatársainak, köztük Csekőné Ernhoffer Ilonának.

Ezek után az est sztárvendégét, a Szent Efrém Férfikar káprázatos és változatos hangszínű zenei repertoárját hallgathatta meg a megjelent közönség. Az est jó hangulatú élő zenével és vacsorával folytatódott. A tombolahúzáskor rengeteg értékes ajándékot sorsoltak ki. Tánc, tombola, beszélgetések, móka és jó hangulat jellemezte azt eseményt. TBZS

 

1., 2.  kép: Dezső atya is jól érezte magát a bálban 

3. kép: A Szent Efrém Férfikar fellépése színesítette az estet

Fotó: szervezők 

képek ftp-n 7-én 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában