Foci

2017.09.10. 20:53

Megtört a jég, végre győzött a Pápai Perutz!

A középmezőnyben tanyázó Csepel FC otthonában tört meg a Pápai Perutz FC négy hét óta tartó nyeretlenségi szériája a foci NB III-ban.

B. Virág Rita

A Pápai Perutz (sárgában) futballistái idegenben szereztek értékes három pontot

Fotó: Penovác Károly

A 4-4-1-1-es taktikai felállásban a pápaiak kezdték jobban a meccset, a 6. percben Németh hibázott a kapussal szemben.

A nyáron szerződtetett középpályás a 14. percben jóvátette előző hibáját, egy szélről érkező labdát 11 méterről lőtt a hálóba, 0:1.

A 36. percben a játékvezető került középpontba, Iványi Martin faultolta Somodit, Kubicsek szerint a hazai játékos utolsó emberként került a földre, így több mint 50 percre tíz emberre fogyatkozott a Pápa.

A második félidő két Németh-lehetőséggel indult, ám a pápai játékos előbb hosszan tolta meg a labdát, majd rosszul vette le a játékszert, így nem sikerült növelni az előnyt. A hajrához közeledve pontrúgásból és felívelésből Fisli és Somodi is kihagyott egy-egy gólszerzési lehetőséget, ám a vendéggyőzelem így sem forgott veszélyben, fegyelmezett, taktikus játékkal a Perutz FC elhozta a három pontot, és már nem szerénykedik pont nélkül a tabella utolsó helyén.

A Pápai Perutz (sárgában) futballistái idegenben szereztek értékes három pontot

Fotós: Penovác Károly

 

Marton Miklós: - Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk, jókor rúgtuk a gólt, aztán jött egy nevetséges kiállítás, ami nehéz helyzetbe sodort minket. Pozitívum, hogy az ellenfél az első félidőben nem tudott helyzetet kialakítani, illetve az is, hogy tíz emberrel sem kaptunk gólt. Kordában tartottuk a meccset, bízom benne, hogy ez a rég várt győzelem tartást ad a fiúknak, és elindulunk végre fölfelé.

A következő fordulóban a kiadottól eltérően a Perutz

FC szeptember 16-án 19 órai kezdéssel Andráshida csapatával találkozik Pápán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!