találkozás pelével

2017.10.07. 11:30

Árvai Kristóf számára életforma a freestyle labdarúgás

Nem mindennapi élményekkel gazdagodott az egyik csokoládégyártó cég által a barcelonai olimpiai stadionban megrendezett nemzetközi labdarúgótornán Árvai Kristóf: a vanyolai származású freestyle focista Pelével, a legendás brazil futballistával is találkozhatott.

Polgár Tibor

Árvai Kristóf (a jobb szélen) felejthetetlen élményeket szerzett barcelonai útja során. Mellette jobbról Kvárta Mátyás, Pelé és Bognár Dániel Fotó: Play like Pelé

A freestyle labdarúgás lényegét a labdával bemutatott különféle trükkök jelentik, és természetesen ezen a területen is rendszeresen szerveznek megmérettetéseket. Árvai Kristóf sikeresen szerepelt az egyik legismertebb csokigyártó Play like Pelé elnevezésű freestyle versenysorozatának magyarországi erőpróbáján, mi több, az alsópáhoki Kvárta Mátyással a fődíjat is megnyerték. Így pedig egy harmadik magyar fiatalemberrel, az ugyancsak alsópáhoki Bognár Dániellel közösen részesei lehettek egy emlékezetes spanyolországi utazásnak. Barcelonában labdarúgó-szakemberek, valamint a többi európai ország győztesei körében mutathatták meg tehetségüket. Ennek során klasszikus futballban, free-style-ban és büntetőrúgásban rendeztek versenyt az olimpiai stadionban. A jelenlévőkből tetszőlegesen csapatokat alakítottak ki, a piros jelű társaság legjobb freestyle-osának Kvárta Mátyást választották meg. A magyar fiatalok a nemzetközi mezőnyben is olyannyira jól szerepeltek, hogy bekerültek azok közé, akik közös fotót készíthettek és beszélgethettek Pelével. A brazil futball-legenda elárul-ta, számár a freetyle már túl modern, ugyanakkor hangsúlyozta, bármelyik labdajáték új stílusával kapcsolatban is csak az a lényeg, hogy szívvel-lélekkel gyakorolják azt, a közönség pedig élvezze.

Árvai Kristóf (a jobb szélen) felejthetetlen élményeket szerzett barcelonai útja során. Mellette jobbról Kvárta Mátyás, Pelé és Bognár Dániel Fotó: Play like Pelé

Árvai Kristóf a Naplónak nyilatkozva úgy fogalmazott, felejthetetlen volt számára a barcelonai út, és rendkívül megtisztelő volt Pelével beszélgetni, akiben egy bölcs embert ismert meg. Szavai szerint minden várakozást felülmúlt a rendezvényen jelenlévő edzők szakértelme, számos hasznos tanáccsal látták el a versenyzőket a labdarúgás és az élet terén egyaránt.

Kristóf kérdésünkre kiemelte, számára a freestyle foci egy életformát jelent, minden erejével, idegszálával arra összpontosít, hogy fejlődjön és még jobb legyen. – Mindig is azon járt az agyam, hogyan lehetne a tárgyakkal, például egy labdával különleges trükköket megvalósítani. Ez egészen kicsi korom óta ott motoszkált a fejemben, én pedig próbálkoztam rendületlenül – emlékezett vissza a Pápához közeli Vanyoláról származó fiatalember. Mint mondta, egy 2009-es freestyle-esemény hatására elhatározta, bármi áron megtalálja, kialakítja a saját stílusát. Mindent megtett a célja megvalósítá-sáért: amikor csak alakalma nyílt, gyakorolt különféle edzésmódszerekkel, fejlesztette az állóképességét, valamint figyelt rá, hogy egészségesen táplálkozzon, ugyanis ez sokat segít a könnyedebb mozogás elérésében. Kristóf több dobogós helyezés, illetve dobogóról való lecsúszás után 2016-ban itthon felért a csúcsra: országos bajnoki címet szerzett.

- Nagyon büszke vagyok a csapatomra, az Infinity Skillsre. Arra törekszünk, hogy fejlesszük, bővítsük a tudásunkat – hangsúlyozta Kristóf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!