sportos família

2017.10.04. 13:00

A kosaras, aki röplabdást szeret – Szokolikék szerint a házasság csodás dolog, de melós is

A sport olykor szerelmes lángot csihol két fiatal közt, akik aztán családot alapítanak. Sportos famíliát, ahol a kosárlabda, a röplabda és a foci jól megfér egymás mellett.

B. Virág Rita

Szokolik Gergely és felesége, Szokolikné Kalmár Judit tizenkét éve él boldog házasságban, két fiuk született, Gergő hét-, Olivér ötéves Fotó: Ugray Adrián

Szokolik Gergely 2001-ben igazolt a veszprémi kosárlabdacsapathoz. Az Amerikában is megfordult irányító az élvonalbeli Budapesti Honvédtól érkezett a királynék városába.

Ehhez képest egy évvel korábban költözött Kecskemétről Veszprémbe Kalmár Judit. A röplabdás hölgy a Pannon Egyetemen tanult, eközben a Veszprémi Egyetem SC női röpicsapatának meghatározó alakja lett, és társaival kiharcolták az élvonalbeli szereplést.

– Egy kosaras kontra röplabdás házibuliban találkoztunk először. Hónapokig évődtünk egymással, aztán eldöntöttük, hogy összeköltözünk. Ez 2003-ban volt – mesélt a kezdetekről Jucus.

Romantikus leánykérést követően, 2005-ben kötött házasságot a sportos páros. Aztán hét évvel ezelőtt megszületett Gergő, két évvel később pedig Olivér is. Azóta teljes a családjuk.

– A gyerekek előtt is sportosan éltünk, gyakorlatilag az edzések határozták meg mindennapjainkat. Akadt olyan időszak, hogy éppen váltottuk egymást, egyikünk jött, a másikunk ment valamilyen tréningre. Ilyenkor pacsiztunk egyet a lépcsőházban, aztán este találkoztunk – mondta Gergő.

Szokolik Gergely és felesége, Szokolikné Kalmár Judit tizenkét éve él boldog házasságban, két fiuk született, Gergő hét-, Olivér ötéves Fotó: Ugray Adrián

Az utódok érkezésével nagyot fordult velük a világ, ám a labda továbbra is szerves része az életüknek.

Gergő a Veszprémi Kosárlabda Utánpótlás Egyesületben edzőként foglalkozik U9-es gyerekekkel, míg felesége az előző szezonban még aktívan sportolt, Balatonfüreden játszott, s nemrég beiratkozott röplabdaedzői tanfolyamra.

– Elsősorban anya és feleség vagyok, a röplabda most már másodlagos. Ha úgy adódna, még szívesen játszanék, de nem ez a legfontosabb – szögezte le a páros hölgy tagja, aki azt is elárulta, a családi életben az az egyik legnagyobb kihívás, hogy munka mellett megszervezzék, mindenki időben odaérjen a saját edzésére.

Gergőt heti kétszer várják a kis kosarasok, akiktől rengeteg szeretetet kap. Jucus szerint férje erre született, és ezt a gyerekek ragaszkodásából tudni, érezni lehet.

Az ifjabbik Gergő focizni és kosarazni is jár, igazi örökmozgó, aki még nem döntötte el, melyik sportágat válassza. Szerencsére erre rá is ér, hiszen még mindössze hétéves.

A kisebbik csemete, Olivér is szívesen rúgja és pattogtatja a labdát, Jucus pedig edzőnek tanul.

– Nagyon jó így együtt. A házasság remek dolog, de sokszor melós. Nem mindig könnyű megtalálni az egyensúlyt. Talán én kicsit következetesebb vagyok, ezért olykor én játszom a „rossz zsarut”, Gergő viszont engedékenyebb és viccesebb – tudtuk meg.

Mindketten nyerő típusnak vallják magukat, akik mindennél jobban utálnak veszíteni.

– Gergő megtanult röplabdázni is, volt, hogy egy-egy strandröpis kupán együtt indultunk, és előfordult, hogy nyertünk is. Ám állandóan összevesztünk miatta, és ma már inkább más párokkal nevezünk – árulta el Jucus.

A pár mesélt arról is, több száz kilométerre élnek a nagyszülők, így inkább a barátaikra támaszkodhatnak. A felnőtt kosárcsapat edzője, Mérész Csaba és felesége, Mariann különösen sokat segít nekik, igazi jó barátok.

Visszatérve a bevezetőhöz, igen, a sport barátokat is adott. Vagyis megállapíthatjuk, a sport maga az élet, és annak értelme. Tokostul-vonóstul. És ennél több nem is kell...

GOMBOT VARRT A SZTÁR RUHÁJÁRA

Szokolik Gergő több mint tíz éve segédkezik a város egyik legkomolyabb programján, a VeszprémFesten. Kiváló angoltudásának köszönhetően ő fuvarozza a királynék városában fellépő világsztárokat. A munkatársai csak „laza szállítónak” hívják, mert akárki legyen is a vendég, Szoki sosem visel öltönyt. Az idén viszont kivételt tett, Sir Tom Jones kedvéért felvette legelegánsabb ruházatát. Korábban George Bensont is szállította, aki megkérte, vigye el a fellépőruháját tisztítóba, de ott a nadrágjáról leszakadt egy gomb. Gergő varrta vissza rá, de az előadást végigizgulta, nehogy a gomb újra leessen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!