Helyi sport

2017.10.30. 21:33

Két bronzérem a duatlon országos döntőjében

A Veszprém megyei sportolók is kitettek magukért a diákolimpia duatlon országos döntőjében.

Bényi Kálmán

A képen jobbra Monostori Noel látható, az ajkai fiú harmadik lett korcsoportjában a nem igazolt sportolók között Fotó: a szervezők

Ez a versenyforma két év után idén került vissza a diákolimpiai sportágak közé. A futásból és kerékpározásból álló versenyen a III-VI. korcsoportos igazolt versenyzők (A kategória) és a versenyengedéllyel nem rendelkező t- anulók (B kategória) egyéniben és csapatban is megmérkőztek a Magyarország diák-olimpiai bajnoka címért. Az igazolt duatlonisták több mint 200 fővel, a B kategóriás sportolók pedig közel 1000 fővel versenyeztek a marcali belvárosában kialakított kerékpáros és futóútvonalakon.

A képen jobbra Monostori Noel látható, az ajkai fiú harmadik lett korcsoportjában a nem igazolt sportolók között Fotó: a szervezők

A Veszprém megyei diákok kiváló eredményeket értek el, két bronzérem is született.

Monostori Noel, az ajkai Bródy Imre Gimnázium tanulója a fiúk III. korcsoportos, B kategóriás versenyében, míg Imre Kornél, a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium tanulója a VI. korcsoport B kategóriájában ért el nagyszerű, harmadik helyezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!