Szalai Benjámin kapta a különdíjat

2017.11.28. 20:59

Ködben is jól teljesítettek a mezei futók

A településen zárult az idei Mezei Futó Magyar Liga versenysorozat. A harmadik fordulóban hatalmas köd és szél várta az indulókat.

Bényi Kálmán

A legkisebbek is rajthoz álltak a vámosi viadalon Fotó: VEDAC

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) rendezte meg a mezeifutó-sorozat idei utolsó viadalát. A szervezőcsapat, Esső András és Szemán János vezetésével már az előző napokban megkezdte a helyszíni készülődést, így nagyon jó pályát alakítottak ki.

A verseny első felében a gyermek- és amatőrfutamok, majd a Liga versenyek következtek, melyek befolyásolták a Mezei Futó Európa-bajnokságon induló magyar csapat összetételét is. A közel ötórás versenyen az indulók száma meghaladta a 300 főt. A dí-jak átadásában közreműködött a VEDAC sokszoros magyar bajnok távfutója, a nemesvámosi illetőségű Kéri Bianka, valamint a VEDAC háromszoros olimpikon kalapácsvetője, Orbán Éva is.

A legkisebbek is rajthoz álltak a vámosi viadalon Fotó: VEDAC

A Fut a Vámos elnevezésű 2000 méteres futással indult a program, ahol a helyi illető-ségű Németh Ákos bizonyult a legjobbnak. Az ovis futást

a fiúknál Morgan Tivadar (VEDAC), a lányoknál Szemán Dorka (VEDAC) nyerte.

Következtek a gyermek- versenyek, ahol Hegyi Flóra (VEDAC), Varga Áron (VEDAC), Felber Kata (VEDAC), Malyer Zsombor (Tatabánya SC), Viha Borbála (GEAC) és Felkl Benjámin (Szekszárd) ért elsőként célba.

Az amatőr férfiak 5000 méteres versenyét Zsatykó Miklós (Futóbarátok) nyerte, míg a nőknél Rákosy Móni- ka (Postás SE) volt a leg-gyorsabb.

A ligaversenyeket a serdülő lányok kezdték, nem is akárhogyan, a befutó nagyon szorosra sikeredett. A Pegazus Atlétika versenyzője, Csuta Dorottya hatalmas hajrában, tizedre pontosan azonos eredménnyel előzte meg a VEDAC-os Koncz Katát, aki legjobb hazai női ver-senyzőnek járó különdíjat is kiérdemelte. A serdülő fiúk versenyét a DOVASE futó-ja, Esküdt Mihály nyerte a VEDAC-os Tóth Márton előtt.

Az ifjúsági lányok között Horváth Karolina Helga (Csepeli DAC) magabiztosan nyert, Lendvai Luca (Győri AC) előtt. Az ifjúsági fiúk mezőnyében viszont Zsetnyai Ákos és Felber Balázs jó teljesítményével kettős hazai siker született.

A nők abszolút versenyében is kettős győzelem született: a Budapest Honvéd futói, Tóth Lili Anna és Böhm Lilla értek az első két helyen célba. A záró versenyszámot, a férfiak abszolút versenyét a vasasos Jenkei Péter nyerte Palkovits István (KARC) előtt,

a harmadik helyen pedig a VEDAC versenyzője, Szalai Benjamin ért célba, aki a legjobb hazai férfi versenyző különdíját is kiérdemelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!