Veszprém

2017.11.29. 16:51

Új öltözőt adtak át a Jutasi úti sportközpontban

Szerdán hivatalosan is átadták a Jutasi úti sportközpont legújabb fejlesztését, amely két éves, megfeszített munka eredménye.

Horváth Gábor

- Örömteli pillanathoz érkezett egyesületünk, amely mindössze néhány éves múltre tekint vissza. Emiatt különös büszkeséggel tölt el minket, hogy két esztendős, megfeszített munkával sikerült megvalósítani ezt a projektet – mondta köszöntőjében Rajki Tamás, a Futsal Club Veszprém ügyvezetője.

A klub, társaságiadó forrásokat felhasználva, fejlesztette a Jutasi úti labdarúgó sportközpontot. Első fázisban egy 60x40 méteres, műfüves játékteret hoztak létre, a másodikban pedig a kor minden igényét kielégítő öltöző-, és közösségi épülettel bővült a komplexum. Ez utóbbit adták át szerdán hivatalosan.

Az eseményen elhangzott, a fejlesztésekhez (amelyekben az önkormányzat is szerepet vállalt) hozzátartozik az Erdész utcai parkoló bővítése is. Az új játékteret és a több mint 100 millió forintos beruházással készült öltözőt a szabadidős futballisták mellett az utánpótlás játékosok is használatba veszik. – Szép sikertörténet a veszprémi futsalosoké. Emlékezzünk, szerény körülmények között kezdték el működésüket, majd fokozatosan léptek előre. Miközben a felnőtt csapat folyamatosan fejlődött, az NB I-be került, a klub utánpótlásbázist is épített. Ez az infrastruktúra beruházás egy újabb, komoly lépcsőfok – fogalmazott Porga Gyula polgármester. Hozzátéve: Veszprém szinte kikényszeríti ezeket a fejlesztéseket, hiszen a városban egyre többen szeretnének focistává válni. Szintén nagy öröm, hogy a szabadidősport is meghatározó a településen.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Veszprém Megyei igazgatója, Csik Ferenc azt emelte ki, hogy az utóbbi időben alaposan kinőtték magukat a labdarúgás különböző szakágai. Ezek megférnek egymás mellett, erre Veszprém remek példa.

Az eseményen Gellei Imre volt szövetségi kapitány képviselte az MLSZ-t. A több helyi kötődéssel rendelkező, aktív játékosként annak idején még Balatonfűzfőn is futballozó szakember – mint a közösségi élet fontos szinterét – szentélynek nevezte a most átadott épületet. Az ilyen szentélyeket pedig reggeltől estig használni kell. Megjegyezte: nem szabad szembeállítani a labdarúgást és a futsalt, ezek ugyanis tökéletesen megférnek egymás mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!