labdarúgó nb III

2017.11.04. 16:18

VLS Veszprém: vér, veríték, egy pont

A VLS Veszprémnek játékban sikerült eltüntetnie a tabellán lévő tizenegy helyezésnyi különbséget az Érdi VSE-vel szemben, de a góllal adós maradt a hazai alakulat a labdarúgó NB III legutóbbi fordulójában.

Bényi Kálmán

VLS Veszprém-Érdi VSE 0:0

Veszprém, 200 néző. Jv.: Görög M. VLS Veszprém: Szűcs L. – Gulyás, Bognár, Boromisza (Felber), Dobsa, Polareczki (Irmes), Simon (Szabó B.), Gunther, Bene, Kókány, Kocsis. Edző: Orbán Tamás.

Érdi VSE: Kertész – Kónya, Koós, Pallagi, Kelemen, Németh G. (Balázsovics), Kárász, Csiszár (Pintér), Pál, Melczer (Tárkányi), Bozsoki. Edző: Limperger Zsolt.

Igazi fociidőben, mintegy 200 néző előtt fogadta a VLS Veszprém az Érdi VSE-t. Az első öt perc mezőnyjátékkal telt, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 7. percben Bene húzott el a jobb oldalon, beadását Kókány a védők gyűrűjében pörgette az oldalhálóba. A vendégek előtt is adódott lehetőség, a 9. percben jobb oldali szabadrúgást követően Kárász bólintott nyolc méterről alig a kapu mellé.

A kezdeti tapogatózást követően már a kapuk is veszélyben forogtak, a Veszprém az ellenfél jobb oldalát bontotta meg újra és újra. A 14. percben Bognár jobb oldali szabadrúgását Dobsa fejelte a kapu fölé. Ebben az időszakban teljesen áttevődött a játék az érdi térfélre, nyomás alatt tartották a vendégeket a hazaiak.

 

A 18. percben váratlan érdi akció bontakozott ki: Pál kapott jó labdát, a 16-oson belül mellel maga elé tette, emelését Szűcs védte.

A 20. percben a vendégek saját kapujukat is veszélyeztették, Boromisza beadását Kertész fejelte majdnem saját kapujába.

A 29. percben 25 méteres szabadrúgáshoz jutott a VLS, Bognár állt a labda mögé, első kísérlete még a sorfalban halt el, a visszapattanót nagy erővel zúdította kapura, a vendégek hálóőre csak kiütni tudta a labdát, ami pont Simon elé került, aki a hálóba vágta a labdát, de les címén a találatot a játékvezető érvénytelenítette sokak meglepetésére, mi sem így láttuk.

Az utolsó negyedórára kicsit ellaposodott a mérkőzés, mezőnyben gyűrték egymást a felek, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. A krónikához tartozik még, hogy a 45. percben Dobsa fejelt össze az egyik érdivel, felszakadt a fején a bőr, az eset annyira komolynak tűnt, hogy Szabó Péter ügyvezető még a mentőt is kihívta hozzá, de Bakonyi Róbert masszőr munkáját dicséri, hogy a játékos végül az egész mérkőzést le tudta játszani.

A szünet után csapkodóvá vált a játék, az 56. percben egy felszabadítást követően Koós 16 méterről hatalmas lövést eresztett meg, a középre tartó bombát Szűcs óriási bravúrral ütötte a kapu fölé. A 60. percben Gunther ugratta ki Polareczkit, akinek jobb oldalról, élesen belőtt labdáját az utolsó pillanatban ütötte ki az érdi kapus a berobbanó Bognár elől.

A második félidőben nagyot esett a játék színvonala, a labda csak elvétve volt játékban, sok szabálytalanság, és a gyenge minőségű pálya miatt sok apró hiba tördelte a meccset.

A 70. percben Bognár, Gunther kisszögletet végzett el, utóbbi ívelt középre, de a védők tisztáztak Irmes elől. A 76. percben Bene sokadszorra futott el a jobb oldalon, alapvonali beadását Irmes fejelte, a rövid saroknál centikkel a kapu mellé.

A 86. percben aztán végképp eldönthette volna a Veszprém a három pont sorsát: Kókány kapott remek kiugratást a leshatáron, már csak a kapussal állt szemben, 14 méterről leadott lövését azonban a hálóőr védte, majd a kipattanó Irmes elé került, aki hasonlóan oldotta meg a szituációt, mint csapattársa. Hatalmas helyzet volt!

Összességében a Veszprém derekasan küzdve, meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, mint jóval magasabban rangsorolt ellenfele. Amíg az egész szezonban jellemző gyatra helyzetkihasználáson nem tudnak javítani a bakonyiak, addig a döntetlennél jobb eredményt nem tudnak elérni.

Orbán Tamás: – Próbáltuk megnehezíteni az érdiek játékát a pálya segítségével sikerült, úgy gondolom, a meccslabda az a miénk volt a végén. Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni.

Limperger Zsolt: – Harcos mérkőzést láthattunk. Úgy gondolom, mind a két csapat sokat tett azért, hogy megszerezze a három pontot. A végén szerencsénk is volt. Átlátva a mezőnyt, minden pontot meg kell becsülni és örülünk az egy pontnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!