Micsoda motorosok!

2017.12.15. 08:51

Országos gálán állt dobogóra a két ajkai titán

Kalász Zsombor és Katona Áron, az ajkai REMX Moto-Cross Sport Egyesület két kiválósága is dobogóra állt a Magyar Motorsport Szövetség éves díjkiosztó gáláján Újhartyánban, tudtuk meg edzőjüktől, Somlóvári Dániel korábbi profi versenyzőtől.

Kovács Erika

Zsombor az Utánpótlás MX2-es kategóriában, amelyben a 21 év alatti srácok 125 köbcentiméteres kétütemű vagy 250 köbcentiméteres négyütemű motorokkal versenyeznek, az előkelő 3. helyet szerezte meg az év végi elszámolásban. – Óriási eredmény ez Zsombortól, aki az év eleji első versenyen még lemaradt tempóját tekintve az élmezőnytől, de kitartó, alázatos munkája eredményeként az év végére már azokat a kitűnő időket tudta motorozni, mint az élmezőny. Az ötfordulós bajnoki sorozatban stabilan és keményen helytállt, így ünnepelhetett a végén, összegezte Somlóvári Dániel.

Egymásra mutatnak. Katona Áron (balról) és Kalász Zsombor edzőjükkel, Somlóvári Dániellel (középen) az országos gálán, ahol az ajkai tehetségek dobogón álltak Fotó: Lengyel Dóra

Az edző másik, kitűnő tanítványáról büszkén említette: a hétéves Katona Áron az 50 köbcentiméteres kategóriában ért el szintén 3. helyet az év végi elszámolásban. Áron volt a mezőny legfiatalabb tagja az idei évben, a szezon felénél töltötte be a 7. életévét. Ő egész évben a 2. helyen állt, és nem egy álmatlan éjszakát okozott az idősebb fiúknak. Viszont az utolsó verseny első futamában a leintésnél egy keréken szeretett volna célba érni, amelyből sajnos bukás lett, így a legutolsó futamban már nem tudott elindulni kézfájdalma miatt. Így végzett a 3. helyen.

- Mérhetetlenül büszke vagyok a fiúkra, akik kőkeményen megdolgoztak ezért az eredményért az egész családjukkal együtt, akik mindenben mellettük állnak – utalt a biztos hátországra Somlóvári Dániel.

Hozzátette: már mindkét kiválóság elkezdte az alapozást a 2018-as versenyévadra, ahol nem titkolt céljuk, hogy a bronzot aranyra cseréljék. Zsombor a junior bajnokság mellett a profiknál is bemutatkozik majd idehaza, és a környező országokban is.

- Szeretném, ha a magyar versenyek mellett minél több külföldi viadalon is indulnának a tanítványaim. Mindketten nagyon jó példát mutatnak azok előtt is, akik nálam tanulnak krosszmotorozni, mert a többiek látják, hogy a kemény, kitartó munkának megvan az eredménye. Biztos vagyok benne, hogy jövőre is kitűnő eredményeket mutatnak fel az ajkai tehetségek! – hangsúlyozta Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!