atlétika

2018.01.30. 19:09

Képes volt duplázni a Tapolcai SE az ob-n

A 13 éveseknek rendeztek fedett pályás atlétikai országos újoncbajnokságot, ahol Veszprém megyét három egyesület is képviselte.

B. Virág Rita

A Tapolcai SE tehetsége, Fekete Júlia két számban is a dobogó tetejére állhatott Fotó: Facebook

A budapesti fedett pályás verseny volt az első olyan újonc országos bajnokság, ahol ez a korosztály önálló, külön megrendezett ob keretében döntötte el az érmek és helyezések sorsát.

A két nap során 22 versenyszámban hirdettek győztest. Az aranyérmeken összesen tizenöt szakosztály osztozott, három-három bajnoki címet szerzett a Csepeli DAC és az UTE – két első helynek örülhetett a KSI SE, az FTC és a Tapolcai SE.

Az említett tapolcaiakon kívül a veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE), valamint a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) képviselte a megyei színeket.

A fiúknál 300 méteren Felber Farkas (SVSE) új egyéni csúccsal végzett a hatodik helyen. Ideje: 44.73. A 60 méteres gátfutásban viszont harmadikként zárt Tóthné Stupián Anikó tanítványa, 9.78 másodperccel, ezzel a nemrégen alakult egyesület első érmét szerezte.

A 600 méteres távon is egy hatodik hely jutott az SVSE-nek, Kriszt Koppány ugyancsak egyéni legjobbjával (1:45.53) ért célba.

A lányok 300 méteres versenyében a Tapolcai SE képviseletében Fekete Júlia vehette át az aranyérmet, 44.19-es időeredménnyel. Az ifjú tehetség ráadásul ötösugrásban a dobogó legmagasabb fokát foglalhatta el, 12.57 méterrel nyert.

A Tapolcai SE tehetsége, Fekete Júlia két számban is a dobogó tetejére állhatott Fotó: Facebook

A VEDAC sportolója, Rédling Renáta 1:47.42-vel, új egyéni csúccsal az ötödik helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!