diákolimpia

2018.01.29. 20:42

Lóczys siker a fináléban, a Vetési harmadik

Országos diákolimpiai döntőt nyertek a balatonfüredi, kézilabdázó fiatalok vasárnap a hajdúsági városban.

Horváth Gábor

A Lóczy Lajos Gimnázium csapata országos bajnoki címet ünnepelhetett Fotó: facebook

Az egyik esélyese volt az V–VI. korcsoportos kézilabda-diákolimpia országos döntőjének a balatonfüredi Lóczy gimnázium csapata, amely ennek megfelelően fantasztikus menetelést mutatott be a debreceni viadalon.

A Balatonfüredi KSE-ben játszó fiatalok és az NB I-es klub utánpótlás-szakágvezetője, Kárpáti Krisztián által vezetett lóczysok az összes meccsüket megnyerték az országos fináléban.

A Lóczy Lajos Gimnázium csapata országos bajnoki címet ünnepelhetett Fotó: facebook

A fürediek a szegedi Eötvös iskolát 31:18-ra, a váci Boronkayt 29:12-re, a balmaz- újvárosi Verest pedig 30:24-re verték a csoportkörben. Elsőként a másik csoport másodikjával, a veszprémi Vetési Albert Gimnáziummal vívták az elődöntőt.

A Veszprém megyei rang-adót magabiztosan hozta (35:26) a Lóczy, amely a fináléban a balatonboglári Ma-thiász gimnázium együttesével találkozott. A lóczysok 19:17-re nyertek. A viadal legtechnikásabb játékosának a füredi Máthé Dominikot választották, a legjobb edző pedig Kárpáti Krisztián lett. A Vetési megnyerte (27:22) a bronzmeccset, így harmadik helyet ünnepelhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!