papírforma

2018.01.07. 15:01

Motax KC Pápa: hétpontos vereség az egyik legjobbtól

Nem sok hiányzott a vaskos meglepetéshez, azonban a Bajai Bácska FKE végül érvényesítette a papírformát és hét ponttal legyőzte az új trénerrel felálló Motax KC Pápát.

B. Virág Rita

Motax KC Pápa-Baja 77:84 (14:21, 22:32, 20:18, 21:13)

Pápa, 300 néző. V.: Tóth, Sabáli, Hernicz. Motax KC Pápa: Horváth G. 11, Schveighoffer 7/3, Keller 10, Kálmán 22/6, Fülöp 15/6. Csere: Horváth A. 1, Hadnagy B. 11/6, Kocsis, Presing. Edző: Molnár István. Bajai Bácska FKE: Pongó 24/6, Vukicevic 23/3, Délity 11/9, Schubert, Nagy D. Csere: Kovács B. 11/9, Mándity 12, Forgács 2, Goldring 1, Bene. Edző: Cservék Csaba.

Az új trénerrel, Molnár Istvánnal először lépett pályára a Motax KC Pápa alakulata. Jól kezdett a hazai együttes, sokáig vezetett is (5. perc: 11:8). Aztán 14:14 után megtorpantak a pápaiak, és a negyed vége a fizikálisan és magasságilag is fölényben lévő bajaiaknak sikerült jobban.

A második játékrész elején dobópárbaj alakult ki, de maradt a különbség (22:29), majd a bajaiaknál az A csoportos Kecskemétről visszatérő Pongó Martin vezérletével, vetődései és kiosztásai után Kovács és Délity hármas záport zúdított a hazai gyűrűre. A félidőre eldőlni látszott a mérkőzés 36:53.

A nagyszünet után egy harcosabb hazai gárda érkezett a pályára, 5:0-ás rohanással indított a Motax, és fokozatosan kezdte ledolgozni tetemes hátrányát. A Baja távolról is remekül célzott, viszont a harmadik felvonás végén Fülöp triplájával belátható távolságon belül maradt a Pápa (56:71).

Óriási hajrát indított a Motax a záró játékrészben. Hadnagy és Kálmán igazi vezérként küzdöttek, így három perccel a vége előtt 75:80-ra zárkózott a pápai csapat, de ekkor egy eladott labda és egy kihagyott ziccer után megpecsételte a sorsukat, a Baja pedig kihasználva minden rutinját, a végjátékban nem engedte ki kezéből a győzelmet.

Összességében a bajnoki tabellán jóval előrébb álló, és az erősítések után feljutásra aspiráló vendégcsapat megérdemelten nyert. A második félidőben a hazaiak azért megmutatták, hogy többre is képesek lehetnek és ez biztató a soron következő mérkőzésekre.

Molnár István: – Az első félidőben csak kosárlabdázgattunk, a másodikban pedig már harcoltunk is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!