Változások a téli szünetben

2018.01.05. 07:10

A Veszprém a Győrt, a Pápa a Baját fogadja pénteken a bajnokságban

Mindkét megyei kosárcsapatnál érdekes változások történtek a téli szünetben.

B. Virág Rita

A Hoya Veszprém hazai pályán győzelemre tör az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győr alakulata ellen.

A Hoya Pannon Egyetem Veszprém alakulatához visszatér a bosnyák légiós, Nebojsa Pavlovic, míg a Motax KC Pápa edzőt váltott. Pénteken pályára lép mindkét együttes.

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában a második helyen álló Hoya hazai környezetben, pénteken 17 órától fogadja az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győr gárdáját.

A téli szünetben is szorgosan edzett a csapat, majd az új év első munkanapján kiderült, sikerült tovább erősíteni a társaságot. Visszatér ugyanis Veszprémbe a tavalyi évad egyik sikerkovácsa, Nebojsa Pavlovic.

- Örülünk Nebo visszatérésének, igazi vezére volt a tavalyi csapatunknak is – kezdte Mérész Csaba, a Hoya vezetőedzője. – Igaz, tavalyhoz képest változott a játékrendszerünk és a védekezésünk is, ahhoz pedig, hogy ezeket megtanulja, nyilván szüksége lesz néhány hétre, de úgy vélem, egy olyan kiváló játékosnak, mint ő, ez nem jelent majd problémát.

Pénteken pedig a Győr ellen máris szerelést húzhat Pavlovic.

Az Agrofeed Széchenyi Egyetem együttese 6:6-os mutatóval a hatodik helyen áll a táblázaton. Érdekes, hogy idegenben egyszer sem tudott nyerni, hazai pályán viszont valamennyi vetélytársát két vállra fektette.

A Hoya Veszprém hazai pályán győzelemre tör az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győr alakulata ellen.

- Nem téveszt meg minket a statisztika. Nem számítok könnyű mérkőzésre, hiszen a Győr összességében remek csapat. Különösen a villámgyors lerohanásait kell meg-akadályoznunk, és a külső dobásokra kell odafigyelnünk – összegzett Mérész edző.

A zöld csoportban, a kieső, 13. helyen szerénykedő Motax KC Pápa alakulatánál is változásról kell beszámolnunk. Vajda Balázs edző munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudta tovább vállalni a gárda irányítását, de az ifjú tréner nem szakad el a klubtól, a későbbiekben az utánpótlásszakág vezetői teendőit látja majd el. A helyére érkezett a már tizenegy éve a városban élő kiváló szakember, Molnár István.

Az új vezetőedző korábban kilenc éven át Veszprémben is dolgozott, de megfordult az MTK Törökbálintnál, és többek között Győrben is. – Reméljük, az új edző érkezésével új impulzus éri a csapatot és sikerül egy jobb mederbe terelni a dolgokat – nyilatkozta lapunknak Vajda József, a pápaiak szakmai igazgatója.

A Motax KC Pápa egyik vezére Kálmán László, de jó lenne, ha akadna még egy-két játékos, aki hasonló produkcióra képes, mint
az egykori válogatott irányító Fotó: Penovác Károly

 

- Igyekszünk megerősíteni a keretet is, habár szezon közben ez különösen nehéz a mi lehetőségeinkkel.

Pénteken 18 órától a Motax a hatodik helyezett Bajai Bácska FKE csapatát fogadja, és ezúttal bizony az esélyek hazai pályán sem szólnak a vendéglátók mellett. A Duna-parti alakulathoz nemrégiben visszatért Kecskemétről Pongó Martin, aki igazi vezére a gárdának, mellette Mándity Máté vagy a légiós Milos Vukicevic is a mezőny legjobbjaihoz tartozik.

- Hirtelen jött a felkérés, de örömmel tértem vissza a pálya szélére – mondta el Molnár István, a pápaiak új szakvezetője. – Eddig csupán néhány edzést tudtam tartani, amiből komoly következtetéseket egyelőre nem szeretnék levonni. Nyilván, akad egy-két poszt, ahol jól jönne az erősítés. A Baja ellen próbálunk minden tőlünk telhetőt megtenni – húzta alá a tréner.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!