Fontos kosaras siker

2018.01.28. 21:30

A Veszprém két játékost nélkülözve is győzni tudott

Szorosan alakult az első három negyed a Békés-Hoya Veszprém találkozón a kosárlabda NB I/B piros csoportjában, azonban az utolsó negyedben remek, koncentrált játékkal fordította a maga javára a mérkőzést a bakonyi együttes.

B. Virág Rita

Ahogy hazai pályán, úgy idegenben is nyerni tudott a Hoya PE Veszprém a Békés ellen (a labdával Kovács) Fotó: Penovác Károly

Békés-HOYA Veszprém

70:82 (20:16, 16:20, 22:21, 12:25)

Békés, 200 néző. Vezette: Lövész, Reisz, Vadász. Calle Pubfood Békés: Krstic 12/3, Kertész 12, Adebayo 2, Hajdú 7, Koma 22. Csere: Nagy B. 2, Zrínyi 8/6, Gruda 2, Farkas, Bánszki 3/3. Edző: Balog Vilmos. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Helmeczi 6/3, Lógár 1, Kovács 21/9, Pavlovic 29, Hegedűs 13/3. Csere: Bodó 5/3, Schéda 7. Edző: Mérész Csaba.

A hazaiak kezdtek jobban a Körtélyesi Gergelyt és Pável Dánielt is nélkülöző Hoyával szemben (9:3). Nehezen lendült játékba a hosszú buszozást követően a Veszprém. A bakonyiak igyekeztek mozgósítani erőiket, s egyre több lepattanó került hozzájuk, ám a támadójáték kissé akadozott, rendre célt tévesztettek a dobások, így nem csökkent a differencia (19:14, 21:15).

A második etapban Kovács és Pavlovic pontjaival aztán nemcsak utolérte ellenfelét a Hoya, hanem a mérkőzés folyamán először a vezetést is megszerezte (22:24).

Aztán a következő percekben felváltva vezettek a csapatok, hol a Békés, hol a Veszprém ment elől (28:26, 30:34). Az első félidő 36:36-os állással ért véget.

Nem változott a játék képe a harmadik negyedben sem: mindkét csapat nagyon sok dobást vétett távolról, s továbbra is egymás nyakán lihegtek a küzdő felek (43:43). Pavlovic fújt riadót, s jó megmozdulásaival, valamint Kovács régóta várt triplájával úgy tűnt sikerült végre megindulni (45:48). Pavlovic hiába tüsténkedett (51:55), mert a túloldalon Koma sem akart elmaradni a bosnyák légióstól, így a Békés szerzett egypontos előnyt az utolsó felvonás előtt (58:57).

Három triplával indult a záró játékrész, s a Veszprém egy 10:0-s szériával igyekezett pontot tenni a találkozó végére (63:73).

Ez a nagy roham újabb lendületet adott a veszprémieknek, akik óriási elánnal és lelkesedéssel küzdöttek – ebben a szakaszban több fontos támadó lepattantót is leszedtek. A hősiesen harcoló vendégek biztosan őrizték előnyüket (67:78), és végül teljesen megérdemelten nyertek a jó erőkből álló Békés otthonában.

Ahogy hazai pályán, úgy idegenben is nyerni tudott a Hoya PE Veszprém a Békés ellen (a labdával Kovács) Fotó: Penovác Károly

Mérész Csaba: – Az első félidőben álmosan kosárlabdáztunk, de a másodikban már sokkal harcosabban, lendületesebben kosaraztunk. Az első három negyedben távolról gyengén céloztunk, de az utolsó játékrészben éppen a jó külső dobásaink segítettek sokat a győzelem megszerzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!