kézilabda

2018.02.17. 19:28

Ez a magyar tempohandball! – Veszprémi győzelem a Meskov Breszt ellen

Ahogy Ljubomir Vranjes ígérte, igazi tempohandballal tért vissza a győzelem útjára a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a fehérorosz bajnok, a Meskov Breszt ellen.

B. Virág Rita

Telekom Vp.-Meskov Breszt

34:22 (20:11)

Veszprém, 5000 néző. V.: A. Konjicanin, D. Konjicanin (bosnyákok). Telekom Veszprém: MIKLER – Lékai 2, Sulic, NAGY 5, Blagotinsek 2, ILIC 8, UGALDE 4. Csere: GAJIC 6 (2), Nenadic 2 , Tönnesen 2, Terzic, Nilsson 2, Ligetvári 1. Edző: Ljubomir Vranjes. Meskov Breszt: Pesics – Rutenka 2, Silovics 2, Nikulenkau 2, Poteko, Djordjics 2, Vukics 1. Csere: Mackevics (kapus), Horak 1, Sztojkovics 3 (1), Razgor 1, Jurinok 2, Asztrasapkin 3, Prodanovics, Jasanka 1, Selvasiuk 2 (1). Edző: Szergej Bebeskó.

Kiállítások: 8, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.

Az idei évben első hazai Bajnokok Ligája mérkőzését vívta a Telekom Veszprém alakulata. A fehérorosz bajnok ellen kimaradt a keretből Schuch Timuzsin, Ancsin Gábor, Iman Jamali, a két sérült, William Accambray és Győri Mátyás mellett.

A vendégek szereztek 2:0-ás vezetést, a Telekom első találatát Ugalde lőtte. A 4. percben Gajic hetesével és Nagy ziccerével egyenlített a Veszprém, és Mikler is bemutatta az első védését. Ahogy azt Ljubomir Vranjes vezetőedző ígérte, nagy tempót diktáltak tanítványai, a támadásokat is igyekeztek minél gyorsabban rövidre zárni. Ilic zsinórban hármat vágott, s bár Sulic kiállítása miatt két percig emberhátrányban játszott a Telekom, ez egyáltalán nem látszott meg az eredményességén (9. perc: 7:4).

Több támadást is elvétett a bakonyi egység, de senki nem esett pánikba. Tovább robogott a veszprémi Intercity, jó védekezéssel és villámgyors támadásokkal 10:6-ra alakult az állás a 14. percre.

A kezdő sor alaposan kitett magáért, nem hagyta lélegzethez jutni a riválist, főleg Ilic volt elemében, aki a 18. percben már hatodik góljánál járt (14:8). A fehéroroszok próbálták tartani a lépést, ám a rendkívül összeszedetten és koncentráltan kézilabdázó Telekomot nem lehetett feltartóztatni. Ugalde harmadik találatát például kínai figurából szerezte, s ezzel már nyolc gól volt a különbség (25. perc: 17:9). A félidő végére megnyugtató különbséget harcolt ki a Veszprém, 20:11-gyel vonulhatott a pihenőre.

Nagy átlövésével gyorsan tíz gólosra hízott a differencia (21:11). A beloruszok még fel sem ocsúdtak, amikor Gajic is betalált, Mikler pedig hetest védett, majd Nilsson góljával már 23:11-re állt az ütközet.

Mikler az őrületbe kergette szegény fehéroroszokat, akik mindenféle szögből próbálkoztak, ám hét perc kellett, hogy végre betaláljanak (38. perc: 24:12). A nyomasztó hazai fölény dacára a veszprémi szurkolók nagyon jól elszórakoztatták magukat az O-szektornak köszönhetően.

Folyamatosan nőtt a különbség, a Veszprém erőt demonstráló, sikerre készült (46. perc: 29:15).

A hajrához közeledve a szurkolók megállapították, ilyen arányú győzelemre nem számítottak, olyan, mintha csupán magyarbajnokit játszana a Veszprém, csak nem kétezer, hanem ötezer néző előtt.

A 49. percben Petar Nenadic is megszerezte veszprémi színekben az első BL-gólját, majd az 52. percben végre pályára lépett Ligetvári Patrik is.

A hajrában nyitott kérdés mindössze a különbség mértéke volt. Az O-szektor még megünnepelte a kiválóan védő egykori veszprémi kapust, Ivan Pesicet, Selvasiuk pedig begyötört két gólt (57. perc: 31:19). Ligetvári Patrik is feliratkozott a góllövők közé. A végjátékban még potyogtak a gólok, két perc alatt öt találat esett, így alakult ki a 34:22-es végeredmény.

Ljubomir Vranjes: - Kifejezetten jól játszottunk ma. Ki kell emelnem a védekezést, Miklert, aki nagyszerűen védett. Még az is belefért, hogy esetleg hibákat ejtsünk a védekezésben, mert tudtuk, hogy Roli ott áll és segít. Nagyszerűen kezdtünk, s az elejétől fogva uraltuk a mérkőzést. A szünetre nagy különbség alakult ki, ez veszélyes lehet. Viszont szerencsére nem nyugodtunk meg túlságosan, nem dőltünk hátra, bárki volt a pályán, megvolt a bizalom magukban, és egymásban. Jól harcoltak a srácoknak, elégedett vagyok mindenkivel, köszönöm a hatvan percet a srácoknak. Nagyon jó érzés volt újra itthon játszani, érezni ismét a közönség támogatását. Szeretnénk folytatni ezt a jó sorozatot, a jövő hétvégén Flensburg ellen nagyon fontos találkozó vár ránk, erre kell felkészülnünk minél jobban.

Petar Nenadic: - Nagyszerű hatvan percet produkáltunk. Köszönjük ezt a csodálatos biztatást szurkolóinknak. Jövő hétvégén nagyon komoly csata vár ránk Flensburgban.

Szergej Bebesko: – Az első félidőben nem értük el a szintet, amit szerettünk volna. Meg voltak a kitűzött a céljaink, ám ezeket nem tudtuk megvalósítani. Meglehetősen jó lehetőségeink adódtak hat méterről, de Mikler kiválóan védett és ez könnyű leindítás gólokhoz segítette a Veszprémet. A védekezéssel sem lehettem teljesen elégedett. A második félidőben a játékosok megpróbáltak visszajönni a mérkőzésbe, de sajnos minden próbálkozásunkat meghiúsította ellenfelünk.

Ivan Pesic: - Két mérkőzéssel a hátunk mögött a SEHA-Ligában nem igazán tudtunk megfelelően felpörögni erre a találkozóra. A Veszprém remekül védekezett ma, rengeteg könnyű gólt szerzett, míg mi nagyon sok technikai hibát vétettünk, különösen az első 15 percben. Nem hiszem, hogy ez a mi szintünk, jobbra is képesek vagyunk, több játékosunk is hiányzott. Minél gyorsabban el kell felejteni ezt az összecsapást és a PSG elleni ütközetre kell koncentrálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!