tavaszi nyitány

2018.02.05. 14:56

Kézilabda NB I/B: a Füredé a két pont

A KK Ajka továbbra is nyeretlen megyei vetélytársaival szemben a férfi kézilabda NB I/B-ben, miután óriási csatában alulmaradt a BKSE U20-as gárdájával szemben a tavaszi nyitányon. A Telekom U20 viszont gólzáporos meccsen nyert, a VKKFT kikapott.

B. Virág Rita

Telekom U20-Sz.batta 38:34 (18:17)

Veszprém, 150 néző. V.: Hornyik, Zörgő. Telekom Veszprém U20: Szél – Molnár 3, BORZAS 7, KRISTÓF 6, Dávid 3, SÜLE 2, SZAKÁLY 12 (3). Csere: Nagy B. (kapus), Dörnyei, Ernei 1, Forgács, Hanák 1, Kurucz 3, Petróczi, Somogyvári, Vass. Edző: Gulyás István.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/3, ill. 4/4.

Hullámzó első félidőt láthattunk, ahol eleinte a Százhalombatta vezetett, majd a játékrész hajrában egy remek szériával fordított a Telekom U20. A térfélcserét követően sikerült 25:21-re meglépni, főleg Szakály volt ekkor elemében, ám néhány perc múlva már egyenlőt mutatott az eredményjelző, eltékozolta előnyét a házigazda (27:27). Az utolsó percekben aztán a fiatal veszprémiek meglepő magabiztosággal és rutinnal oldották meg helyzeteiket, így sikerült otthon tartani a pontokat.

Gulyás István: – Jó hangulatú, nagy iramú mérkőzésen nyertünk. Örülök, hogy jól indult számunkra a tavasz, fontos volt számunkra, hogy győzelemmel rajtoljunk.

KK Ajka-BKSE U20 26:27(13:12)

Ajka, 150 néző. V.: Natkai, Szalay. KK Ajka: KOMENDÁNT – Zeitler V. 1. Gyimesi 3, BAJNÓCZI 7 (5), Ignácz 1, Bárdos 1, Bonyhádi 3. Csere: Horváth, Blázsovics (kapusok), Sinka 3, Vadkerti 2, Márkus, Huszti, ERŐSS 3, Fülöp 3, Zeitler D. Edző: Hamar Zoltán. Balatonfüredi KSE U20: Andó – Turcsán 1, KIS 2, Németh A., Szűcs 1, VARGA 8, ORBÁN B. 7. Csere: Ágoston (kapus), Ág 1, Sárosi, VÉKONY 2, Draskovics 1, Orbán Á., Szász 1, Vajda, Gál 3 (3). Edző: Kárpáti Krisztián.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 4/3.

A megyei rangadón a 10. percig felváltva estek a gólok (5:5), aztán a fürediek egy 4:0-ás szériával elléptek a vendéglátótól (5:9). Az ajkaiak még időben ocsúdtak fel és előbb gyors három góllal szépítettek, majd a játékrész végére sikerült a vezetést is átvenni. A szünet után teljesen leblokkolt a házigazda, a fiatal fürediek pedig ezt kihasználva egy újabb jó sorozattal 22:16-ra elhúztak. Sikerült rendezni az ajkai sorokat (21:24), azonban hiába indított nagy hajrát Hamar Zoltán együttese, végül nem sikerült a pontszerzés. A másik oldalról nézve viszont, a lelkesen, nagy szívvel küzdő fürediek jól állták a rohamokat és sikerült megőrizniük előnyüket és ezzel megszerezni a győzelmet.

Veszprémi KKFT-PLER 18:26 (7:12)

Veszprém, 200 néző. V.: Horváth, Simó. Veszprémi KKFT: Andorka – Szmetán 1, Haszilló 3, Kreisz 1, Árpási 1, Márton 5, Hári. Csere: Sneider (kapus), Füleki, Éles 1, Heiczinger 2, Tóth M. 3, Lovas 1, Csirke. Edző: Vágó Attila.

Bár meglepetésre készült a hazai alakulat, a harmadik helyen álló PLER rögvest a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést és már az első percekben tetemes különbséget harcolt ki (2:6). A differencia ugyan alig nőtt, de érezhető volt, hogy ezen a napon nem tud pontot szerezni a Veszprém (4:9, 7:12).

A fordulást követően is a PLER dominált, okosan tartotta előnyét és sikerült tovább hizlalni a fórt.

Vágó Attila: – Csalódott vagyok, mert egyrészt a holtidényben megvívott párharcaink jobb formáról árulkodtak, másrészt, mert azt hittem, tét nélkül, felszabadultan játszva meg tudjuk mutatni erényeinket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!