számos díj talált gazdára

2018.02.11. 17:14

Olimpiai bajnok és az év sportolója: címvédés a tapolcai gálán

Olimpiai bajnok vízilabdázó volt a díszvendége az idei tapolcai sportgálának, amelyen a hagyományoknak megfelelően számos díj talált gazdára. Az év sportolója egy 10 éves hölgy lett, nem először.

Horváth Gábor

Címet védett az év sportolója Tapolcán, ahol a hagyományos díjátadó gálán, 2017-hez hasonlóan, idén is Gaál Zsóka érdemelte ki a rangos elismerést.

A 10 éves sakkozó hölgy – aki ajkai, de a Tapolca VSE neveltje és játékosa – tavaly többek között világbajnoki ezüstérmet gyűjtött be. Zsóka edzőivel, Kosztolánczi Gyulával és Istvándi Lajossal állt színpadra. A díjat pedig Dobó Zoltán polgármestertől, a gála díszvendégétől, a vízilabdában olimpiai bajnok dr. Steinmetz Ádámtól, valamint a kitüntetés alapítójától, Boczkó Gyulától kapta meg.

A gálán megemlékeztek a tragikus hirtelenséggel elhunyt Szalay Gyöngyiről, a korábbi kiváló, sokszoros világbajnok, olimpiai bronzérmes párbajtőröző pótolhatatlan űrt hagyott maga mögött Tapolca vívóéletében.

Az év sportolója kitüntetés mellett a szervezők számos más elismerést is kiosztottak a hagyományos eseményen, amely vacsorával és remek hangulatú bállal zárult.

A díjazottak, testnevelés és sport kitüntetés: Kekk Sándor. A nemzetközi sportéletben elért kimagasló teljesítményéért járó különdíj: Pék Lili Anna (távlovagló), Tell Zsófia (futsal játékos), Bognár Tamás (labdarúgó játékvezető).

A Tapolca VSE sakk szakosztályának különdíjasai: Kosztolánczi Gyula, Bodó Norbert, Ács Márton, Tóth Barnabás, Kasnya Péter, Paréj József.

A Tapolca Vívóklub különdíjasai: Salamon Bálint, Konczek Lina Melodi, Szalma Sára, Cséri Sára.

Hoppá-díjak: Tóth Zsombor, Szollár Norbert, Pfluger Attila, Bakler Zoltán, Tapolcai Mazsorett és Zászlóforgató csoport.

Kiváló edző, élsport utánpótlás és felnőtt kategóriában: Istvándi Lajos, Molnár Lajos.

Kiváló edző, iskolai-, és diáksport kategóriában: Gyarmati Zoltánné.

Kiváló sportoló, versenyző élsport-szenior kategória: Baksai Zsuzsanna, Gauland Zsófia.

Kiváló sportoló, versenyző élsport-felnőtt kategória: Simon Mihály, Buzás Bertalan, Dorfinger Réka.

Kiváló sportoló, versenyző, élsport-utánpótlás kategória: Juhász Judit, Czakó Luca, Rákos Róza Lujza, Érseki Tamara, Fekete Júlia, Cséri Soma.

Kiváló sportoló, versenyző, iskolai-, és diáksport kategória: Vadászi Bíborka, Kölcsei Virág, Fellegi Emília Lili, Varga Lizandra, Balogh Zsófia, Orsós Richard, Ságvári Balázs, Varga Ádám, Kötéljártó Áron, Bodó Boglárka, Horváth Barnabás, Tóth Csongor.

A gálán ünnepélyesen bejelentették, hogy Paréj József Tapolca Város kitüntetésben részesül. A Tapolca VSE Sakk Szakosztály korábbi elnökének több évtizedes, eredményes munkáját ismerik el. A nemrég leköszönő sportvezető a rangos kitüntetést március 23-án, a városnapi ünnepségen veszi át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!