szombaton a Csurgót fogadják

2018.02.08. 19:57

Újabb derbi előtt áll a Balatonfüredi KSE

Nem kezdte jól a 2018-as esztendőt a Balatonfüredi KSE a férfi kézilabda NB I-ben, ám máris itt a lehetőség a javításra. Újabb rangadó jön, fontos lenne megnyerni.

Horváth Gábor

Csoknyai Istvánék szeretnének minél előbb visszatérni az „őszi útra” Fotó: Penovác Károly

Hiába a várakozások, végül nem volt esélyük a balatonfüredieknek Tatabányán az év első játéknapjának derbijén a férfi kézilabda-élvonalban. A két azonos pontszámmal álló együttes múlt heti meccsét a hazaiak 27:18-ra nyerték.

Csoknyai Istvánék szeretnének minél előbb visszatérni az „őszi útra” Fotó: Penovác Károly

Erősebb és esélyesebb volt a Tatabánya, amelyet a hazai pálya előnye is segített, ezzel együtt a BKSE ritka gyenge napot fogott ki, sem támadásban, sem védekezésben nem emlékeztetett őszi önmagára.

- Remek csapat otthonában játszottunk, várható volt: ha a Tatabánya tudja hozni a Veszprém és a Szeged ellen mutatott formáját, kevés sanszunk lesz. Jól is kézilabdáztak a hazaiak, de mi is kellettünk a nagyarányú vereséghez. Nagyon rossz százalékkal lőttünk, és védekezésben is gyenge teljesítményt nyújtottunk. Összességében az előrébb tartó csapat nyert, megérdemelten, azért viszont kár, hogy nem tudtuk szorosabbá tenni a küzdelmet – foglalt össze Csoknyai István edző.

A Balaton-partiak szombaton a Csurgói KK-t fogadják, annak ellenére, hogy a Somogy megyeiek nem életük szezonját futják, ezt a párharcot nyugodtan nevezhetjük örökrangadónak a honi kézilabdában.

- Most kezdődik a bajnokság, jönnek az olyan meccsek, amelyeket hoznunk kell. Van előnyünk, de a mögöttünk állók szorgosan gyűjtögetik a pontokat. A csurgóiakkal mindig nagy csatát vívunk, mindegy, ki hol áll a tabellán. Ősszel ugyan sikerült tíz góllal nyernünk otthonukban, ám akkor mi kirobbanó formában voltunk, ők pedig komoly hullámvölgyben. Most sajnos elég messze vagyunk attól a formánktól. Ha nem tudunk javítani, bajban lehetünk, mert a vendégeknek is szükségük van a pontokra, nyerni jönnek. Mindenki tudja, a Csurgó tabellán elfoglalt helyezése nem reális, annál sokkal jobb csapatról van szó, tehát nagyon oda kell figyelni.

Csoknyai István megjegyezte: a győzelem önbizalomnövelés szempontjából is fontos lenne, szeretnének minél előbb visszatérni arra az útra, amelyen a kiválóan sikerült őszi félévben jártak.

A Csurgói KK az idei első körben szintén nem tudott nyerni, döntetlent játszott hazai pályán a Komló ellen, a csapat jelenleg 13 ponttal a kilencedik helyen áll. A Balatonfüredi KSE 24 egységet szerzett, ezzel a negyedik pozíciót foglalja el. Az összecsapás holnap 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában