háromesélyes összecsapás

2018.03.09. 20:15

Idegenben játszik rangadót az FC Ajka

A második helyezett fogadja a harmadikat szombaton a labdarúgó NB III nyugati csoportjában. A forduló derbije igazi háromesélyes összecsapás, egyben nagy lehetőség: a győztes hatalmas lökéssel indíthatja a tavaszi szezont.

Horváth Gábor

Az ajkaiak (feketében) az Érdi VSE otthonában szerepelnek Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az FC Ajka megyei rangadóval kezdte volna a tavaszi szezont az NB III-ban, ám a Pápai Perutz FC elleni, múlt szombati találkozó (ahogyan egy kivételével a forduló összes meccse) az időjárási körülmények és az ezzel szoros összefüggésben lévő pályaállapot miatt elmaradt. A mérkőzést március 21-én pótolják.

Az ajkaiak (feketében) az Érdi VSE otthonában szerepelnek Fotó: Balogh Ákos/Napló

- Ezt hozta az élet, most már évek óta megtréfálja a csapatokat a február végi, március eleji időjárás. Tényleg nem volt játékra alkalmas a pálya, úgyhogy sokat nem is rágódtunk a halasztáson – reagált érdeklődésünkre Kis Károly, az FC Ajka vezetőedzője, aki megjegyezte: a pótidőpont nem túl kedvező a számukra, de ha így alakult, ezt kell megoldaniuk.

A tabella harmadik helyén telelő együttes így is rangadóval kezd, hiszen a második Érdi VSE otthonában lép szombaton pályára. – Ahogy kiderült, hogy elmarad az idei első forduló, egyből elkezdtünk a következő találkozóra készülni. Az érdiek nem véletlenül állnak a második helyen, vetélytársunk talán legnagyobb erőssége, hogy rendkívül összeszokott társaság. Komoly ellenfélről van szó, de mi is felkészültünk. Azt gondolom, jó passzban vagyunk, persze ez igazából majd a pályán derül ki. Nagyon várjuk már a rajtot.

Kis Károly kiemelte: fontos lesz, ki hogyan tud alkalmazkodni a mély talajhoz. Az ajkaiak mestere a szombati összecsapáson még nem számíthat a sérült Major Norbertre és Nagy Krisztiánra, valamint az eltiltását töltő Krebsz Máté, illetve Oláh László sem lesz bevethető.

A derbi szombaton 14.30-kor kezdődik.

Az FC Ajkának lenne elszámolnivalója az Érddel, amely az őszi bajnoki mérkőzésen 2:1-re győzött, emellett a Magyar Kupából is kiejtette a Veszprém megyei csapatot.

A forduló többi mérkőzése, szombat, 14.30: Csorna-Kaposvár, Pápai Perutz FC-III. Ker. TVE, THSE-Szabadkikötő-VLS Veszprém.

Vasárnap, 11.00: Videoton II-Gyirmót II, 13.00: Puskás A. II-Pénzügyőr, 14.30: BKV Előre-Andráshida, Dunaharaszti-Csepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!