NB I/B

2018.03.28. 16:44

Fontos ütközetek várnak a megyei kosárcsapatokra

A második hely megtartásának érdekében újra kötelező a győzelem hazai pályán a Hoya Veszprém kosárlabdacsapatának az NB I/B piros csoportjában. A zöld mezőnyben viszont a Motax KC Pápa az esélytelenek nyugalmával utazhat Tiszaújvárosba.

B. Virág Rita

A Motax KC Pápa Tiszaújvárosba utazik Fotó: Penovác Károly/Napló

A kosárlabda NB I/B piros csoportjában a Hoya Pannon Egyetem Veszprém erőt demonstráló sikert aratott a sereghajtó Bonyhád otthonában az előző fordulóban (76:105). Pénteken viszont hazai pályán szeretné folytatni a jó szereplést a bakonyi gárda, amikor a hatodik helyen álló MTK Törökbálint alakulatát fogadja.

A Motax KC Pápa Tiszaújvárosba utazik Fotó: Penovác Károly/Napló

Az alapszakaszból három forduló maradt, s mivel rendkívül kiegyenlített a mezőny, így Mérész Csaba tanítványainak a második hely megtartása érdekében muszáj nyernie.

- Jól ismerjük egymást ellenfelünkkel. Úgy vélem, leginkább jó védekezéssel tudjuk nyomás alatt tartani a törökbálintiakat. Fontos lesz, hogy jó döntéseket hozzunk, nem szabad könnyű kosarakat engedni nekik, fel kell vennünk velük a harcot – hangsúlyozta a kiváló szakvezető.

A találkozó a szokott időben, pénteken 17 órakor kezdődik.

Amennyiben sikerül újabb győzelmet elérnie a veszprémieknek, úgy mindössze egyetlen siker szükséges ahhoz, hogy bebiztosítsa helyét a második pozícióban.

A zöld csoportban a kiesés elől menekülő Motax KC Pápa egyáltalán nincs könnyű helyzetben. Molnár István tanítványai jelenleg a tizenkettedik pozíciót foglalják el a táblázaton, és még van remény, hogy feljebb lépjenek, ugyanis velük együtt három gárda is 6-17-es mutatókkal áll. Most a Falco KC U23 a tizedik, az Eger a tizenegyedik.

Molnár István, a pápaiak szakvezetője szerint az esélytelenek nyugalmával készülhetnek a pénteki tiszaújvárosi csatára, hiszen vendéglátójuk jóval előkelőbben rangsorolt, a negyedik helyezett. Persze éppen ezért érhetnek el akár meglepetést is.

Az alapszakaszban ezen kívül még két csata vár a pápaiakra, jövő héten az egyik közvetlen riválisukat, az Egert fogadják, majd a Baja otthonában zárják a bajnokság első részét. Még van esély az osztályozó elkerülésére, de a Motaxnak már nemcsak saját kezében van a sorsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!