Motax KC Pápa

2018.03.12. 16:22

Molnár István: ne másban keressük a hibát!

Hiába nyert meg a kosárlabda NB I/B zöld csoportjában négy negyedből hármat is a Motax KC Pápa a Soproni Sportiskola ellen, a harmadik játékrészben mutatott pocsék játék megpecsételte a sorsát.

B. Virág Rita

A Pápai Horváth Attila tizenegy pontig jutott Fotó: Penovác

Motax KC–Soproni SI 77:86 (25:22, 27:19, 8:32, 17:13)

Pápa, 300 néző. V.: Surányi, Kéri, Pécsi. Motax KC Pápa: Schveighoffer 2, Horváth G. 21/9, Cook 9/3, Keller 12, Kálmán 20/12. Csere: Horváth A. 11/3, Fülöp 2, Kasza, Kocsis. Edző: Molnár István.

Soproni Sportiskola KC: Buzsáki 16/12, Kántor 22/9, Polgárdy 17, Werner 10, Bagó 12. Csere: Papp 2, Németh 4, Garab 3/3, Farkas. Edző: Sabáli Balázs.

Az első negyedet rosszul kezdte a hazai csapat, hiszen még fel sem dobták a labdát, de az ellenfél már 5:0-ra vezetett. Innen állt a fel a Pápa, és egy nagy dobópárbajban a negyed végére átvette a vezetést.

A következő játékrészben is folytatódott a kosárcsata, amelyből a hazaiak kerültek ki győztesen. A félidőben megnyugtató előnyt szerzett a pápai alakulat (52:41).

A Pápai Horváth Attila tizenegy pontig jutott Fotó: Penovác

A szünetben nem tudni mi történt, varázsütésre a hazaiak teljesen lebénultak támadásban, a Sportiskola pedig a pálya minden szegletéből betalált. Fordulat állt be a meccsen és a Sopron, amely valamennyi A csoportos játékosát elhozta, átvette a vezetést (60:73).

A kényszerhelyzetben lévő házigazda mindent megpróbált az utolsó felvonásban. A négyből hármat, vagyis ezt a negyedet is megnyerte a Motax, ám ez csupán szépségtapasz maradt a játék végére.

Molnár István: – Azon el kell gondolkodnia a csapatnak, hogy amikor a szünetben folyamatosan azt hangsúlyozza az ember, hogy új mérkőzés kezdődik és várhatóan az ellenfél komolyabban fog védekezni és ennek ellenére a játékosoktól az ellenkezőjét kapom, akkor ez bizonyos fegyelmi, mentális problémákat vetít előre. Nehéz lesz bennmaradni, ha nem vagyunk egységesek. Nem vagyok hozzászokva, hogy mindenki másban keresi a hibát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!