Szinkronúszók dicsérete

2018.04.11. 21:41

A kezdők versenyén hatszor is dobogóra állhattak a veszprémiek

A Veszprémi Úszó Klub szinkronúszó szakosztálya kiválóan szerepelt az elmúlt időszakban. A fejlődésük elvitathatatlan, és ez már a különböző versenyeredményekből is kitűnik.

B. Virág Rita

Nagyszerűen szerepeltek a székesfehérvári versenyen a VÚK képviselői Fotó: VÚK

A versenyszezont az utánpótlás, illetve a junior korosztály nyitotta meg. A kezdők egyik kedvelt erőpróbáján, a Synus- kupán mutathatták meg tudásukat a lányok, akik közül többeknek ez volt az első versenye, de az eredményeken ez abszolút nem látszott. Egyéniben Czövek Gréta (2004) és Burger Ágota (2007) aranyérmet szerzett saját korosztá-lyában, Boda Noémi (2005), Nagy Vivien (2006) és Koncsol Jázmin (2008) a máso-dik helyen végzett, Fodor Virág (2004) bronzérmet hozott haza.

Aranyossy-Nagy Zsófia vezetőedző elmondta: – Korosztályában minden lány kimagaslóan szerepelt, hibátlan sorgyakorlatokat mutattak be, nagyon elégedetten térhettünk haza.

Nagyszerűen szerepeltek a székesfehérvári versenyen a VÚK képviselői Fotó: VÚK

A közelmúltban a felnőttek folytatták a sort. A székesfehérvári Orka-kupára 12 nemzet 40 egyesülete nevezett, 700 versenyző mérte össze felkészültségét. Az év egyik legnépszerűbb viadalán a veszprémi szinkronúszók először tudtak csapatként, kombinációs kűrben kiállni, mely meghatározó élmény volt mind az edző, mind a lányok számára. Mint megtudtuk, az együttest nagyrészt azok a lányok alkotják, akik 2011-ben még gyerekként érkeztek az első edzésekre, és most felnőttként képviselték egyesületüket.

– Az elért eredmény megkoronázta kitartó munkájukat, ugyanis a lányok nagy meglepetésére az előkelő negyedik helyen végeztek az erős mezőnyben, a magyar csapatok közül pedig bronzérmesnek mondhatjuk őket – tájékoztatott a tréner. Hozzátette: – Jól kivitelezett, összeszedett kűrt futottak, Veszprém büszke lehet első szinkronúszó-alakulatára. A csapat tagjai: Krasznai Lilla, Szöllősi Vivien, Horváth Boglárka, Farkas Luca, Balogh Kinga, Kristóf Julianna és dr. Kovácsházy Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!