Egyetemi első Koszár Zsolt

2018.04.12. 18:30

Fonyó Sándor félmaratonit nyert

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) újabb kiváló eredményeket söpörhetett be: Fonyó Sándor félmaratoni versenyt nyert, míg Koszár Zsolt az országos egyetemi-főiskolai mezei futóbajnokságon szerzett aranyérmet.

B. Virág Rita

Fonyó Sándor majd' két percet vert riválisaira Fotó: VEDAC

A Dunakanyar-Panoráma futásra kétezer sportolni vágyó nevezett, a félmaratoni távon pedig közel kilencszázan álltak rajthoz. A 21 kilométeres szakaszon a férfiak mezőnyét 488-an alkották. A veszprémi Fonyó Sándor új útvonal- csúccsal nyerte a távot 1:16:03-as eredménnyel. A kifejezetten nehéz terepen két percet vert üldözőire.

Koós Hutás László tanítványa, a tavalyi, Mátrában megrendezett hegyifutó-bajnokság győztese a verseny után elmondta: – Kifejezetten jól ment a futás, de még maradt bennem, jövő héten lesz a válogatóverseny az Európa-bajnokságra, ezért egy kicsit tartalékoltam. Az a verseny sokkal nehezebb lesz.

Fonyó Sándor majd' két percet vert riválisaira Fotó: VEDAC

Budapesten rendezték meg az országos egyetemi-főiskolai mezei futóbajnokságot. A Pólus center mellett kijelölt pályán összesen 1500 indulót regisztráltak a szervezők a különböző korosztályokban.

Az egyetemi bajnokságra jelentkezőknek 6000 métert kellett teljesítenie. Koszár Zsolt végül 19:21 perces eredménnyel nyert.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem végzős gépészmérnök hallgatója ezzel a Budapest-bajnoki címet is begyűjtötte.

– Ez a bajnokság remek felkészülési lehetőséget biztosított nekem a hétvégi Vivicitta 10 kilométeres távjára, ahol komoly csatára számítok. Úgy érzem, egyre jobb formába kerülök, s bár egyelőre a tanulmányok és a közeledő államvizsga miatt kicsit kevesebbet tudok edzeni, mint korábban, de bízom magamban – szögezte le Koós Hutás László tanítványa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!