megyei rangadó

2018.04.14. 20:58

Telekom U20: ragyogó kezdés után két pont

Már az első félidőben hétgólos előnyt szerzett a Telekom U20-as gárdája a megyei rangadón az Ajka ellen a férfi kézilabda NB I/B-ben, de a második játékrészben így is volt miért izgulni.

B. Virág Rita

Kézilabda NB I/B, Telekom U20–KK Ajka

Telekom Veszprém U20-KK Ajka 28:23 (16:9)

Veszprém, 300 néző. V.: Bán, Haskó. Telekom Veszprém U20: Nagy B. – Szakály 6, Kurucz 1, Ubornyák 4, Petróczi. Süle 2, Molnár 5. Csere: Szabó (kapus), Dörnyei, Ernei 1, Bábos 1, Kovács 1, Kristóf, Czeglédy 1, Kőhegyi 1, Borzas 5. Edző: Gulyás István. KK Ajka: Blázsovics – Zeitler V. 3, Sinka 3, Erőss 2, Vadkerti 3, Bajnóczi 5, Zeitler D. 1. Csere: Márkus, Fülöp, Huszti, Bárdos 2, Gyimesi, Ignácz 2, Bonyhádi 2, Horváth. Edző: Poór Tamás.

Kiállítások: 14, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 5/4.

Az NB I/B-s megyei rangadón a hazaiak foghíjas keretet neveztek, Dávid, Somogyvári, Forgács is maródi volt. Ezzel szemben a kiesés ellen küzdő Ajka teljes kerettel érkezett.

Kiválóan kezdett a házigazda, s remek védekezésének köszönhetően 7:0-ra megléptek. A 8. percben idő kért Poór Tamás, ám a 11. percig kellett várni az első ajkai gólra, akkor Vadkerti törte meg a kínosan hosszúra sikerült góltalanságot.

Hiába kapott kétperces büntetést Süle, az Ajka képtelen volt kihasználni az emberelőnyt. A félidő derekához érve Zeitler V. talált be (7:2).

Nagy és Blázsovics is több bravúrt bemutatott a kapukban, és mindkét csapat játékába sok hiba csúszott. A Telekom is láthatóan megakadt, a négyperces gólcsendnek Borzas vetett véget. Ez a gól sokat jelentett a házigazdáknak, a következő pillanatokban 11:3-ra alakította az állást.

A hét-nyolc gólos különbség állandósult a félidő hajrájában, s aztán 16:9-cel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után egy 4:2-es szériával zárkózott az Ajka (18:13), de még így tetemes volt a hátránya. Molnár és Ubornyák góljaival újra hét volt közte, de Sinka és Bonyhádi nem hagyta ezt annyiban (44. perc: 21:16). A hajrá egy újabb 4:0-ás ajkai szériával indult (53. perc: 22:20).

Bonyhádi kapott kiállítást, Molnár biztos kézzel értékesítette a megítélt hétméterest, majd Bábos kapott pazar labdát a már az NB I-ben is többször játéklehetőséghez jutott Borzastól. Bajnóczi hetesével újra szoros lett (57. perc: 25:22), ám Süle bombája után már érezhető volt, hogy nem lesz ajkai áttörés. Nagy a hajrában is fontos védéseket mutatott be, aztán Borzas tett pontot a találkozó végére.

A Telekom Veszprém U20 kiváló kezdésének köszönhetően tetemes előnyhöz jutott. Ezt követően mindent megpróbált az Ajka, hogy felzárkózzon, ám a hazaiak ifjú koruk dacára kellő rutinnal őrizték előnyüket és a fordulópontoknál mindig jól koncentráltak. Megérdemelt veszprémi siker született.

Gulyás István: – Három hete nem volt mérkőzésünk, szünetelt a bajnokság, ahol legutóbb két vereséget szedtünk össze. Feszültek voltak a srácok. A mai meccsen azonban sikerült kijönnünk a hullámvölgyből. Az első félidőben kiváló iramú játékot nyújtottunk. A második játékrészben magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, sok ziccert elvétettünk, nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Fontos két pont ez nekünk, a negyedik hely megtartása ugyanis az egyik legfőbb célunk.

Poór Tamás: – Borzasztó gyengén kezdtünk, mondhatnám, hogy a szokásos veszprémi kezdést mutattuk. Eltelt 15 perc, mire észhez tértünk. Ez megpecsételte a sorsunkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!