élvezték a kocogást

2018.05.06. 14:46

Többezres tömeg vett részt a veszprémi futónapon

Óriási tömeget sikerült megmozgatni, a Euronics-Rotary Futónapon közel háromezren vettek részt.

B. Virág Rita

Két táv közül választhattak a résztvevők, az 1911 méteres minitáv bárki számára teljesíthető volt. Elképesztő tömeg állt rajthoz, közel háromezer induló ölthette magára a futónap kék színű pólóját. Kicsik és nagyok egyaránt élvezték a kocogást.

A szervezők ezen a távon belül hirdették meg a Fuss az iskoládért! elnevezésű mozgósítási versenyt.

A kisiskolák közül a szentgáli bizonyult a legjobbnak, ezért 300 ezer forintos sportfejlesztési támogatás járt az iskolának. Ebben a kategóriában a többi intézmény nem érte el a tízszázalékos nevezési küszöböt, ezért a sorsoláson vehettek részt.

A nagyiskolák közül a Gyulaffy tudta a legtöbb diákot elindítani, második lett a Botev, harmadik a Simonyi. Valamennyi intézmény sportfejlesztési támogatást kapott, 600, 400 és 200 ezer forint értékben.

A Rózsa, a Dózsa, a Cholnoky és a Deák iskolák egyaránt 100-100 ezer forintos jutalomban részesültek, miután az iskolák közti sorsoláson rájuk mosolygott a szerencse.

A hét kilométeres távon több helyi nagyágyú is rajthoz állt. Végül a VEDAC futója, Koszár Zsolt nagyszerű idővel, 21:54 perccel nyert, megelőzve Kovács Tamást (VEDAC, 22:27) és Nick Mártont (SVSE, 23:46).

A nőknél Varga Gréta (SVSE) nyert 27:18 perccel, második lett Tóth Lívia (VEDAC) 27:52-es idővel, harmadik Magyar Veronika (SVSE) 29:32 perccel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!