magabiztos győzelem

2018.06.06. 20:17

Az Almádi a kupagyőztes!

A Balatonalmádi SE játékosai emelhették magasba a megyei labdarúgókupát, miután a szerdai döntőben magabiztosan győzték le a Községi SE Magyarpolányt.

Horváth Gábor

B.-almádi-Magyarpolány

3:0 (2:0)

Ajka, 200 néző. V.: Takács. Balatonalmádi SE: Borda – Zömbik, László, Stiger, Bendicsek – Horváth, Sánta – Varga (Kovács, 86.), Burcsik, Újvári (Zanathy, 84.) – Straub (Sági, 72.). Edző: Kozma Csaba. Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Veisz, Gottfried, Magyar, Döbrösi (Benkő, 79.) – Bencsik, Kardos, Molnár, Polt P., Vöröskői (Szállási, 36.) – Piri. Játékos-edző: Piri Ottó.

A Magyarpolány először, a Balatonalmádi SE második alkalommal szerepelt a megyei kupadöntőben. A Balaton-partiak három éve voltak finalisták, de alulmaradtak a Dudarral szemben.

A két döntős két és fél hete 2:2-es döntetlent játszott egymással a bajnokságban, így jó mérkőzésre volt kilátás.

A csapatok megúszták a kánikulát, az égi áldást viszont nem, szemerkélő esőben kezdődött az összecsapás.

Csupán négy percig mutatott 0:0-át az eredményjelző. Sokkal jobban kezdett az Almádi, amely egy gyors támadás végén Varga Péter pontos lövésével került előnybe, 1:0.

Két perccel később Varga duplázhatott volna, az almádi játékos nagy védelmi hibát kihasználva szerzett labdát, amelyet egy az egyben vitt Kócsárra, ám a Polány rutinos hálóőre remek vetődéssel megkaparintotta a játékszert.

A folytatásban sikerült kicsit kijjebb jönnie a Magyarpolánynak, ám helyzetet nem tudtak kialakítani Piriék, sőt a 21. percben majdnem ismét az ő kapujukban landolt a labda egy rossz felszabadítás után.

A szöglet utáni kavarodásban Straub Ádám eszmélt a leggyorsabban és tovább növelte a Balaton-partiak előnyét, 22. perc: 2:0.

Pár perccel később Kócsárnak kellett nagyot védenie. A 35. percben Burcsik célozta meg a kaput, Kócsár nagy vetődéssel hárított. A másik oldalon Kardos próbálkozott lövéssel.

A félidő hajrájában Kócsár mutatott be még egy bravúrt, a másik oldalon Polt Péter ígéretes helyzetben lőtt kapu mellé.

A második félidő elején nagy egyenlítési lehetőséget szalasztott el a Magyarpolány, amely igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére. Ez sikerült is, megvoltak a helyzetek, azonban a szépítés nem akart összejönni.

Az 59. percben egy szöglet után Kardos szinte ziccerben fejelt mellé.

A Polány tovább rohamozott, az Almádi védekezett, miközben egyre jobban szakadt az eső.

A 74. percben Polt lőtt ziccerben, Borda azonban bele tudott nyúlni a labdába.

Úgy tűnt, a polányiak be vannak oltva góllövés ellen.

Veisz szólózott, passza után Benkő lövését védte Borda. A véghajrában is támadott a Magyarpolány, de még a szépítés sem jött össze, és végül egy kontra után a 91. percben Burcsik állította be a végeredményt, 3:0.

Rendkívül gyengén kezdte a Magyarpolány az összecsapást, az első félidő jelentős részében az történt a pályán, amit a Balatonalmádi akart. Akár nagyobb különbség is kialakulhatott volna. Szünet után fordult a kocka, a Balaton-partiak beszorultak, ám a Polánynak nem sikerült bepasszíroznia a labdát a kapuba.

 

Kozma Csaba: – Az első félidőben kimondottan jól teljesítettünk, s még nagyobb előnyt szerezhettünk volna. A második játékrészben kulcsjátékosaink elfáradtak, a Polány átvette a kezdeményezést, de összességében nem volt kérdéses, ki lesz a győztes.

Piri Ottó: – Az első játékrészt odaadtuk az ellenfélnek, örülhettünk, hogy csak két gólos hátrányba kerültünk. A szünetben próbáltam bátrabb játékra biztatni a csapatot, amely változtatott is, azonban a góllövés nem ment. Megérdemelten nyert az Almádi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!