veszprém-rali

2018.07.07. 08:00

Egyre jobban szorongatják a tapasztalt pilótákat

A Velenczei Ádám–Szedő Csaba kettős „zöldfülűként” egyre jobban riogatja a tapasztalt pilótákat. A páros a Veszprém-ralin is igyekszik kihozni magából a maximumot.

Horváth Gábor

Velenczei Ádám és Szedő Csaba Veszprémben is szeretne minél több rutint szerezni Fotó: archív

Szombaton és vasárnap a 25. Veszprém-ralin szurkolhatnak az érdeklődő autóverseny-rajongók. Ma a Márkó-Jutaspuszta szakasz szerepel a programban, holnap pedig a Kislőd-Szentgál, a Hegyesd–Sáska, valamint a hajmáskéri gyorsasági következik.

Velenczei Ádám és Szedő Csaba Veszprémben is szeretne minél több rutint szerezni Fotó: archív

A szervizpark az utóbbi években megszokottak szerint a Veszprém Arénánál lesz, ahol vasárnap késő délután célceremóniát is tartanak.

– Szeretnénk feledtetni tavalyi rossz emlékeket, hiszen akkor hatalmasat borultunk a teszten, most megpróbáljuk megülni a lovat. A szombathelyi, első murvás futamon jól éreztük magunkat az autóban, hiszen a tavalyi évvel ellentétben megfelelő beállításokat találtunk – nyilatkozta Velenczei Ádám, aki Szedő Csaba navigátorral ül egy autóban a megmérettetésen.

A páros a Hyundai i20 R5-össel már remek eredményeket ért el ebben a szezonban, a csapat többször is bizonyította, számolni kell vele.

– Fontos, hogy minél több kilométert gyűjtsünk aszfalton és murván egyaránt. Úgy gondolom, hogy egyre jobban megyünk, ezt bizonyítja a szombathelyi eredményünk is, ahol a végén már az első-háromban tudtunk autózni. Nehéz megsaccolni, hogy melyik pozícióba férhetünk. Rögtön az első nap két nehéz szakasszal kezdünk, ráadásul a pályákon nagyon kell figyelni, hogy nehogy defektet kapjunk. A verseny előtt mindenképpen szeretnénk tesztelni. Az év elején még úgy volt, hogy ezt a futamot fogjuk mínuszolni, ezúton is szeretném a csapatnak, a támogatóinknak megköszönni, hogy az indulásunk létrejöhetett. Örülünk, hogy megvan a lehetőség a bizonyításra, s arra, hogy itt is magabiztosabbá váljunk – mondta Velenczei Ádám.

A pilóta megjegyezte: elsősorban a bajnoki pontokat tartják szem előtt.

– A szezon első négy versenye közül a szombathelyi eredményünk a legrosszabb. Ha annál a hetedik helynél két pozícióval előrébb tudunk végezni, már elégedettek leszünk – tette hozzá a kiváló raliversenyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!