Méterekben jobbat vár a tréner

2018.07.28. 08:00

Tíz érmet gyűjtöttek a Pápai AC dobói három verseny alatt

A jól sikerült győri Európa-bajnokságot követően július közepén a Pápai Atlétikai Club kalapácsvetői a miskolci egyetemi stadionba látogattak, ahol az újonc és serdülő országos bajnokságot rendezték. A PAC dobóit három versenyző képviselte a serdülő fiú kalapácsvetés mezőnyében.

Haraszti Gábor

A pápai dobók eredményesen szerepeltek az elmúlt hetekben

Fotó: Haraszti Gábor

– Versenyzőim szoros csatát vívtak egymással a dobogóért – tájékoztatott a pápai versenyzők felkészítője, Varga Patrik. – A mezőny öt méterre le volt szakadva tőlünk, mi pedig öt méteres hátrányban voltunk a győzteshez képest. Sorozatról-sorozatra változott az állás, és csak az utolsó körben alakult ki a végleges sorrend, végül Molnár Dániel második (59.87), Füredi Dániel harmadik (59.10), Tóth Richárd Soma negyedik helyezést (58.75) szerzett. A helyezésekkel maximálisan elégedett vagyok. Hoztuk a kötelezőt, viszont továbbra is az eredmények, a méterek amiket keveslek. Úgy gondolom, hogy a fiúkban sokkal több van még, remélem, a versenyszezon hátralevő erőpróbáin, a ligadöntőkön, illetve a válogató versenyen láthatunk tőlük még nagy dobásokat – bizakodott a klub edzője.

A pápai dobók eredményesen szerepeltek az elmúlt hetekben Fotó: Haraszti Gábor

Néhány nappal később rendezték a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club hagyományos viadalát, a 60. Nemzetközi Balaton Bajnokságot, ahol közel 250 atléta tette próbára tudását. Az eseményen – ahol a hazai élvonal több képviselője is rajthoz állt – Sztupák László az ifik között, a szombathelyi Dobó SE versenyzője mögött, második helyen végzett (69.20). A felnőttek között Nagy Gergely 63.34 méteres eredménnyel a hetedik helyen zárt, ami szintén megsüvegelendő teljesítmény. Gelencsér Viktória viszont sajnos nem jutott döntőbe az ifi leány mezőnyben. Szintén sikerről számolhatunk be a hatodik alkalommal megrendezett Kis-Balaton Bajnokságról. A VEDAC stadionba a gyermek, az újonc és a serdülő korosztályt várták, pápai színekben öten indultak.

– Serdülő kalapácsvetőink kivétel nélkül dobogóra állhattak, Füredi Dániel egyéni csúccsal első, Molnár Dániel második, Tóth Richárd Soma harmadik helyezést szerzett. Kalapácsvetésben a gyermekeknél Füredi Dominik arany-, Füredi Dávid ezüstéremmel gazdagodott, diszkoszvetésben Füredi Dávid eddigi legjobbjával megnyerte a versenyt, mellette Füredi Dominik harmadik lett, amivel tízre nőtt a három verseny alatt gyűjtött pápai érmek száma. Bízom benne, hogy hasonlóan folytatódik számunkra a nyári versenyszezon – tette hozzá a gyerekek felkészítője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!