Első kontra harmadik

2018.08.31. 21:18

Az FC Ajka otthon, a Perutz FC idegenben szerepel

Az FC Ajka hazai pályán, a Pápai Perutz FC idegenben szerepel a labdarúgó NB III nyugati csoportjában vasárnap.

Haraszti Gábor, Horváth Gábor

Az ajkaiak (fehérben) és a pápaiak múlt heti csatája a hosszabbításban dőlt el

Fotó: Penovác Károly / Napló

A két együttes a múlt héten épp egymás ellen lépett pályára. A pápai Perutz-stadionban rendezett rangadót a vendégek nyerték, méghozzá nem akármilyen körülmények között. A 92. percben, 1-1-es állásnál Sánta András kapus és Kozma Máté nem értették meg egymást egy kidobásnál, Horváth Péter lecsapott a labdára és szép gólt szerzett.

Ezzel a találattal győztek az ajkaiak.

– Szervezetten futballoztunk, a mérkőzés nagy részében az történt, amit elterveztünk. Azt gondoltam, korábban el tudjuk dönteni a pontok sorsát, de a helyzeteink kimaradtak – tekintett vissza a múlt heti derbire Schindler Szabolcs. Az FC Ajka mestere megjegyezte: még a hosszabbításban is bízott benne, hogy meglehet a három pont együttesének. Főképp azért, mert a második játékrészben nagy nagyomás alá sikerült helyezni a vendéglátókat. – Sok lehetőségünk adódott, igaz, a Pápa is kihagyott egy ziccert. A végén aztán nekünk sikerült betalálnunk, ilyen a futball, én már többször megtanultam pályafutásom alatt, hogy sosem szabad feladni és hátradőlni, mindig lehet esély a sikerre – tette hozzá a szakember.

Az éllovas ajkaiak következő ellenfele a hozzájuk hasonlóan szintén remekül álló (három sikerrel és egy vereséggel a harmadik) Nagykanizsa lesz.

– Elemeztünk vetélytársunk játékát, egy stabil, összeszokott csapatról van szó. Csak egy-két új játékosuk van, hiába voltak tavaly még a megye I-ben, már akkor is NB III-as szintet képviseltek. A találkozó legfontosabb kérdése, hogy a vendégek mennyire merészkednek ki és vállalják fel a játékot. Ha igen, abból élvezetes, jó meccs kerekedhet. Természetesen így, vagy úgy, mi a győzelemre törünk – fogalmazott Schindler Szabolcs, aki eltiltás miatt Kovács Gergő játékára nem számíthat a meccsen. A Perutz FC a győzelem nélkül álló Pénzügyőr SE otthonában feledtetné az Ajka elleni fájó, egyben bisszantó fiaskót.

– Néhány nappal a mérkőzés után is hasonlóan vélekedek a látottakról, mint a lefújás után – mondta a felvételek megtekintése után Rozmán László.

– Sajnos a hosszabbításban nemcsak a kapusunk, hanem a védőnk is hibázott, nem vette észre az érkező játékost, ettől függetlenül összességében voltak nagyon jó periódusai a csapatnak, ahogy az Ajkának is, ezért mondom most is azt, hogy a döntetlen talán igazságosabb lett volna.

A Perutz edzője elmondta, a videózás során igyekezték a játékosok figyelmét a pozitívumokra felhívni, a balszerencsés szituációról nem esett szó. – Mindenkinek profi a hozzáállása, tudja mi a dolga, és biztos vagyok benne, hogy már mindenki az előtte álló feladatra koncentrál.

Az ajkaiak (fehérben) és a pápaiak múlt heti csatája a hosszabbításban dőlt el
Fotó: Penovác Károly / Napló

Szeptember 2-án a nyeretlen, mindössze egy ponttal rendelkező Pénzügyőr SE gárdájához utazik a Perutz, az idei forma alapján egyértelműen a pápaiak az esélyesek.

- Kiegyensúlyozott a bajnokság és minden mérkőzés nehéz, ennek ellenére azt gondolom, hogy esélyesként érkezünk, remélem úgy is fogunk majd játszani – bizakodott a Perutz FC vezetőedzője.

Az FC Ajka–Nagykanizsa FC bajnoki holnap 17 órakor kezdődik, a pápaiak pedig egy órával korábban lépnek pályára a Pénzügyőr SE otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!