Pápa

2018.09.26. 22:20

Hetvenen léptek kötelek közé

Harmincöt muay-thai mérkőzést láthattak az érdeklődők a pápai városi sportcsarnokban, ahol a Magyar Muaythai Szakszövetség felkérésére felkészülési bajnokságot rendezett a Koko-Gym KSE.

Haraszti Gábor

Az érdeklődők összesen harmincöt meccset láthattak a pápai sportcsarnokban Fotó: Haraszti Gábor

A muay-thai egy Thaiföldről származó pusztakezes harcművészet, a „nyolc végtag tudományának” is nevezik, mivel a küzdelem során a bokszoló nem csak az ökleit, de a lábát, a térdét és a könyökét is használhatja. A küzdelmek előtt a versenyzők a tiszteletadást (waikru) és a harci táncot (rammuay) is eljárták, hogy a muaythai küzdelem valóban teljes legyen.

Összesen 70 harcos lépett kötelek közé a pápai Somló Hús Kupán, melynek célja az országos bajnokságra való felkészülés és a versenyzési lehetőség biztosítása volt a felnőtt és az utánpótlás korosztály részére. Korpics Gábor szervező kifejtette, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a versenyt, melyen Frum István személyében pápai indulónak is szoríthattunk.

– Nem gondoltam volna, hogy az első ilyen jellegű eseményünkön ennyi nevező lesz, nagyon elégedett voltam a létszámmal és a színvonallal is. Nyílt volt a verseny, tehát nemcsak a nyugat-magyarországi régióból érkezett nevezés, hanem az ország többi részéről is. Örömteli, hogy a szakszövetségtől pozitív visszajelzéseket kaptunk, igyekszem a tapasztalatokat felhasználni és jövőre egy még jobb kupát rendezni. Ami István szereplését illeti, első meccsén a második menetben egyensúlyvesztés miatt esett el, a bíró pedig a rászámolást követően leléptette, amit a versenyzőm és én is kifogasoltunk, de el kellett fogadnunk a döntést.

Az érdeklődők összesen harmincöt meccset láthattak a pápai sportcsarnokban Fotó: Haraszti Gábor

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szabó László, a szövetség főtitkára is, aki elismerően nyilatkozott a körülményekről és a szervezésről.

– Öröm ebben a szép sportcsarnokban versenyt rendezni, nagyon elégedettek vagyunk azzal a munkával, amit a pápai egyesület végzett. Sok edző már most jelezte, hogy jövőre is szeretne jönni, ez sok mindent elmond. Jó színvonalú, sportszerű küzdelmeket láttunk, mindenkinek jól szolgálta a felkészülését az országos bajnokságra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!