Az éllovas begyűjtötte a pontokat

2018.09.09. 20:34

Újabb győzelmet aratott az FC Ajka

Könnyed sikert aratott idegenben az FC Ajka vasárnap a labdarúgó NB III-ban. Ha a hazaiak kapusa nem véd szenzációs formában, sokkal nagyobb is lehetett volna a különbség.

Horváth Gábor

Előfordul, hogy az NB I-es futballrangadókra itthon több fogadást kötnek, mint a legnépszerűbb külföldi bajnokságok nagy derbijeire

Fotó: Illusztráció

Sárvár FC–FC Ajka 1–3 (0–1)

Sárvár, 400 néző. Jv.: Juhász B. Sárvár FC: Sásdi – Maráczi, Pados, Graszl, Horváth A. – Kun (Koronczai, 70.), Potyi, Ódor – Pető (Csákvári, 57.), Skriba (Fider, 87.), Hoós. Edző: Kovács László. FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Erdei, Csemer – Nagy E., Kovács G., Csizmadia (Horváth P., 60.), Kenderes – Nagy K. (Illés, 76.), Oláh (Major, 68.). Edző: Schindler Szabolcs.

Gólszerzők: Koronczai, ill. Nagy K. (2), Horváth P.

Kezdettől fogva az Ajka lépett fel támadóan, a hazaiak a félpályát is alig lépték át. A 11. percben láthattuk az első Sásdi-bravúrt. Egy perccel később Nagy K. 14 méteres lövése vágódott le a felső lécről. A 26. percben Kovács teljesen tiszta helyzetből, hat méterről fejelt kapu fölé. A 33. percben Nagy Krisztán csapott le egy labdára a 16-oson belül, majd egy csel után lőtt a kapu jobb oldalába, 0-1.

Szünet után az első lehetőség a Sárvár előtt adódott, de Horváth D. hárítani tudott. A másik oldalon Nagy E. fejelt mellé nagy helyzetben.

Az 50. percben Nagy K. 18 méterről csavarta a labdát a bal felsőbe, 0-2.

A 63. percben Csákvári lövését Horváth D. védte remek vetődéssel. A folytatásban Sásdi mutatott be több bravúrt is egymás után. A 80. percben két csere játszott össze, Horváth P. Illéstől kapott jó labdát, majd nyolc méterről a jobb alsóba passzolt, 0-3.

A 92. percben Koronczai fejelt az ajkai kapuba egy beadást, 1-3.

Schindler Szabolcs: – Nehezen tudtuk feltörni a jól védekező hazai csapatot. A második félidőben viszont már sok lehetőségünk volt, ritmust tudtunk váltani. Gratulálok a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!