kézilabda EHF-kupa

2018.11.17. 07:00

Csehországban csatázik a füredi csapat

Csehországban lép pályára vasárnap a Balatonfüredi KSE, amely a csoportkörbe kerülésért küzd a kézilabda EHF-kupában.

Horváth Gábor

A balatonfürediek (a labdával Kemény László) szeretnének visszatalálni a korábban mutatott bajnoki formához

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A cseh–lengyel határ közelében lévő Karvina városában van fellépése vasárnap a balatonfüredi kézilabdacsapatnak. A szokatlan időpontban, délelőtt 10.30-kor kezdődő mérkőzés a párharc első állomása, egy héttel később Füreden találkoznak a felek. A tét a csoportkörbe kerülés a második számú kupasorozatban.

A balatonfürediek (a labdával Kemény László) szeretnének visszatalálni a korábban mutatott bajnoki formához Fotó: Balogh Ákos/Napló

– A sorsolás után mindenki örült, hiszen elkerültük a nagyágyúkat, de azt látni kell, hogy a HCB Karvina nem gyenge csapat. Jelenleg vezeti hazája bajnokságát, ráadásul 13 meccs óta veretlen – nyitotta találkozó előtt felvezetésünket Csoknyai István. A Balaton-partiak mestere hozzátette: ellenfelük egy régóta együtt játszó társaság, s nem könnyíti meg a dolgunkat, hogy szombaton hosszú buszutat kell megtenni, a meccs időpontja pedig nagyon furcsa.

– Szeretnénk olyan eredményt elérni, ami kedvező a visszavágó előtt. Kedden Liga Kupa találkozónk volt, szerda óta készülünk a csehországi összecsapásra. Videóztunk, megbeszéltük a teendőket. Nem becsüljük le vetélytársunkat, amely gyors kézilabdát játszik, sok gólt lő.

Csoknyai István kiemelte: sajnálja, hogy nem egy jó hazai sorozat után találkoznak a Karvinával. A BKSE a múlt héten öt siker után kapott ki, a Csurgó hat góllal bizonyult jobbnak.

– A csurgói rangadó előtt meneteltünk, folyamatosan fejlődtünk, de ott sajnos szétesett a játékunk. Sem védekezésben, sem kapusteljesítményben, sem támadásban nem tudtunk megfelelő szintet elérni. Most az a legfontosabb feladatunk, hogy visszanyerjük játékunk feszességét, visszaálljunk arra a sínre, amelyen haladtunk. Az EHF-kupában csak úgy van esélyünk, ha ez sikerül – jelentette ki a fürediek szakvezetője, a magyar férfi válogatott társ-szövetségikapitánya.

A két szerb és egy lengyel légióst foglalkoztató HCB Karvina idén hosszú évek után tért vissza a nemzetközi kupaporondra, ahol egyébként egyáltalán nem szerény a múltja. A cseh csapat korábban többször is szerepelt a Bajnokok Ligájában.

A Balaton-parti együttest tavaly a spanyol Granollers ejtette ki az EHF-kupa selejtezőjében, előtte a svájci Pfadi Winterthur elleni párharc jelentett végállomást, a 2014/2015-ös évadban viszont sikerült bekerülnie a csoportkörbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!