sima siker

2018.11.18. 09:53

Esélyt sem adtak a vendégeknek az ajkaiak

A 16. percben már 3-0-ra vezetett az FC Ajka, amely ismét sima sikert aratott a labdarúgó NB III nyugati csoportjában. A csapat előnye 13 pontra nőtt a tabella élén.

Horváth Gábor

Csizmadia Zoltán (a labdával) ismét eredményes volt, a fáradhatatlan középpályás már hat gólnál jár a szezonban

Fotó: Penovác Károly/Napló

FC Ajka-Dunaharaszti 5-0 (4-0)

Ajka, 300 néző. V.: Derdák. FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Kovács, Csemer – Csizmadia (Molnár, 59.), Kenderes (Nagy E., 67.), Illés, Horváth P. (Pavlitzky, 71.) – Nagy K., Major. Edző: Schindler Szabolcs. Dunaharaszti MTK: Gyatyel – Szalánszki, Farkas, Ferenczi, Rétsági, Dallos – Vitányi (Mészáros, 58.), Mendebaba, Gacsal, Hegedűs (Kovács, 49.) – Bíró (Rebecsák, 79.). Edző: Króner Péter.

Még egy perc sem telt a játékidőből, amikor az FC Ajka megszerezte a vezetést. Nagy K. jobboldali beadását Farkas előrevetődve a saját kapujának bal alsó sarkába fejelte, 1. perc: 1-0.

A 7. percben máris növelte előnyét a házigazda, baloldali támadásnál Horváth P. lövését Gyatyel csak kiütni tudta, Csizmadia jókor volt jó helyen, 12 méterről a kapuba lőtt, 2-0.

A vendégek jóformán a félpályát sem lépték át.

A 16. percben az oldalvonal mellől szabadrúgást végezhetett el az Ajka, Nagy K. lőtte a kapu elé a labdát, a névnapos Kovács Gergő fejjel a bal alsóba csúsztatott, 3-0.

Csizmadia Zoltán (a labdával) ismét eredményes volt, a fáradhatatlan középpályás már hat gólnál jár a szezonban Fotó: Penovác Károly/Napló

Ezt követően Horváth P., majd Nagy K. lövése tévesztett célt. A 37. percben jött a szokásos kapufa, Nagy K. szabadrúgása a felső lécről jutott az alapvonalon túlra.

A 41. percben tovább nőtt az előny, Illés-Major volt a labda útja, utóbbi az alapvonalig cselezte magát, visszagurítását Nagy Krisztián három méterről passzolta a hálóba, 4-0.

A félidő utolsó percében a másik névnapos is majdnem gólt szerzett, Pákai fejesét Gyatyel a léc alól tornázta ki.

A második játékrész egy kimaradt Nagy K.-helyzettel kezdődött, a csatár a kapussal szemben állva leadott lövését Gyatyel bravúrral hárította.

Az 55. percben Nagy K. gurított vissza az alapvonalról, Major öt méterről lőtt, a labda a gólvonalon túlra pattant, a játékvezető azonban nem így látta.

A hazaiak a biztos vezetés tudatában különösen nem erőltették magukat. A 70. percben Nagy K. a felezővonal közelében észrevette, hogy a vendégkapus a 16-os vonalán tartózkodik, kapura emelt labdája centiméterekkel tévesztette el a célterületet. Ezután ismét Nagy K. adott munkát a hálóőrnek.

A 87. percben Nagy Krisztián került helyzetbe, első lövését a kapus még hárította, a kipattanót azonban közelről a hálóba juttatta, 5-0.

Az FC Ajkának elég volt egy félidő ahhoz, hogy eldöntse a három pont sorsát. Helyzetekig a szünet után is eljutottak a hazaiak, de a kellő koncentráció hiánya miatt egy kivételével kimaradtak a lehetőségek. Mivel a második Érd vereséget szenvedett, az ajkaiak előnye 13 pontosra hízott a tabella élén.

Schindler Szabolcs: – Gratulálok a csapatnak az őszi első helyhez, a mai mérkőzést 16 perc alatt eldöntöttük, ez meghatározta a játék további alakulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!