Újra nyert otthon a Pápa

2018.11.12. 11:49

Tizenhárom pontos hátrányt dolgoztak le a házigazdák

Magabiztos, fölényes sikert ért el a Concordia Motax KC Pápa a kosárlabda NB I/B zöld csoportjában.

B. Virág Rita

A Concordia amerikai légiósa, Ryan Cook fontos kosarakat szerzett a találkozón

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Concordia–SMAFC 72-48 (20-21, 17-5, 18-10, 17-12)

Pápa, 300 néző. V.: Tóth K., Surányi, Pécsi. Concordia Motax KC Pápa: Horváth 6/3, Murai 14, Sonyák 21/9, Grebenár 7, Cook 13/9. Csere: Keller, Márton 7/3, Kocsis 4, Vajda B., Bakos, Csányi. Edző: Vajda József. Soproni MAFC: Tukovics 1, Soós 9/6, Garab 8/6, Kovács 8, Füzi 14/6. Csere: Németh 5/3, Szegedi 3, Demcsik. Edző: Molnár József.

Nagyon bekezdett a Sopron (0-13), Vajda edző időt kért, és hangos szóval rendet tett a fejekben. Ettől kezdve egy csapásra megváltozott a mérkőzés képe, a Pápa Sonyák hármasaival felzárkózott és a játékrész végére minimálisra csökkent a hátránya. A második negyedben védekezést váltott a Pápa, a zóna ellen pedig teljesen tanácstalanná vált a Sopron, többször dobásig sem jutott el. A kialakult eredmény hűen tükrözi a két fél közti különbséget (37-26).

A harmadik negyedben folytatta a Pápa a jó játékot, a Sopron továbbra sem tudott felzárkózni, mindig akadt valaki, aki lendített egyet a házigazdák szekerén (55-36).

A negyedik etap a 19 pontos különbség tudatában már csak formalitás volt, a kispadokról mindenki pályára került, és már csak a különbség mértéke volt kérdéses.

A jól teljesítő hazaiak ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

Vajda József: – Az első öt perc nagyon nem tetszett, utána azonban összeszedte magát a csapat. A következő fordulóban, Salgótarjánban viszont csak akkor tudunk nyerni, ha végig koncentráltak leszünk, és nem engedünk ki pillanatokra sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!