Húszpontos kosaras vereség

2019.01.28. 20:52

A Concordia Motax KC Pápa továbbra is a hetedik a zöld csoportban

Nem tudta megismételni az elmúlt hetek jó játékát a Concordia Motax KC Pápa, és kikapott a feljutásra aspiráló Bajai Bácska FKE otthonában a kosárlabda NB I/B zöld csoportjában.

B. Virág Rita

Az elmúlt időszakban feszített tempóra kényszerült a Pápa (a labdával Horváth), a fáradtság most meg is látszott

Fotó: Penovác Károly / Napló

Baja–Concordia

78-58 (20-17, 22-15, 19-12, 17-14)

Baja, 200 néző. V.: Varga, Reisz, Szalóki. Bajai Bácska FKE: Pongó 18/3, Jakab 25/3, Nagy 12, Vukicevic 14, Goldring 1. Csere: Kovács B. 4, Forgács, Ágfalvi 4, Kővágó-Laska. Edző: Cservék Csaba. Concordia Motax KC Pápa: Cook 19/6, Kasza 1, Sonyák 14, Keller 4, Horváth A. 2. Csere: Márton Á. 12/6, Grebenár 4, Márton L. 2, Csányi, Kocsis. Edző: Vajda József.

A második helyen álló Baja otthonában jól kezdett a Pápa, Cook remekül irányított. Felváltva estek a kosarak, s a negyed végén mindössze három ponttal ment a Baja vetélytársa előtt. A második játékrész 16. percéig kiválóan játszott a Motax, nagy küzdelemre késztette az esélyesebbnek kikiáltott riválisát (30-30). Aztán megakadt a vendégek támadójátéka, kiesett a ritmusból, nem a megbeszélt taktikát alkalmazták a pápaiak, s ezt kihasználva, nagy tempót diktálva 42-32-re elhúzott a Baja.

Az elmúlt időszakban feszített tempóra kényszerült a Pápa (a labdával Horváth), a fáradtság most meg is látszott
Fotó: Penovác Károly / Napló

 

Szünetben védekezést váltott a Pápa, de a Bajának mindenre volt válasza, és tovább nőtt a különbség (61-44).

Az utolsó játékrészben mindent megpróbáltak a vendégek, alacsony és magas szerkezetben is játszottak, Vajda edző többféle felállást is kipróbált, azonban tanítványai nem tudtak közelebb jönni, és megérdemelten nyert a házigazda.

Vajda József: – Sok meccset játszottunk az elmúlt időszakban, közel voltak egymáshoz a mérkőzések időpontjai, a viszontagságos utazás után nem a mi napunk volt, gratulálok a Bajának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!