labdarúgó nb III

2019.01.05. 11:00

FC Ajka: téli alapozással készülnek a folytatásra

Jövő héten, január 11-én, pénteken kezdi meg téli felkészülését az FC Ajka NB III-as labdarúgócsapata. Schindler Szabolcs együttese csoportja éléről várja a márciusi bajnoki rajtot, de addig még a Magyar Kupában lesz programja a társaságnak.

Horváth Gábor

Az ajkaiak (a labdával Nagy Krisztián) komoly előnnyel vezetik csoportjukat, és nagy reményekkel várhatják a tavaszt

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az ajkai futballszimpatizánsok bíznak benne, hogy a kiváló őszt hasonló tavasz követi az NB III-ban, s a következő idényben már egy osztállyal feljebb szerepelhet a város felnőttcsapata.

Az ajkaiak (a labdával Nagy Krisztián) komoly előnnyel vezetik csoportjukat, és nagy reményekkel várhatják a tavaszt Fotó: Penovác Károly/Napló

Ehhez természetesen egy eredményes téli felkészülés is szükséges, Schindler Szabolcs edző január 11-én délelőtt vezényel idén először tréninget tanítványainak. Az FC Ajka, amely 13 pontos előnnyel vezeti a Nyugati csoportot, a tervek szerint a január 19–20-ai hétvégétől játszik majd edzőmeccseket. A március eleji bajnoki rajt előtt a magyar kupában lesz fellépése a gárdának, amely komoly bravúrt végrehajtva – az NB I-es MTK Budapestet kiejtve – jutott el a legjobb 16 közé a rangos sorozatban.

A következő játéknapon a szintén első osztályú Debreceni VSC lesz a Veszprém megyeiek ellenfele, a párharc február 20-án Ajkán kezdődik, a visszavágó egy héttel később lesz a hajdúságiak stadionjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!