a játék öröméért

2019.01.06. 20:47

Jó hangulatú teremtorna Pápán

Az apukák között a PELC III., míg az anyukák mezőnyében az U14-U15-ös csapat végzett az első helyen a Pápai Egyesített Labdarúgó Club Apuka és Anyuka Kupáján, ahol a felnőttek után a gyerekeké volt a főszerep.

Haraszti Gábor

Az Apuka Kupát veretlenül nyerte a Lengyel Ferenc (középen kékben) vezette PELC III Fotó: Haraszti Gábor

Immár ötödik éve hagyomány, hogy a klub jó hangulatú teremtornát szervez az egyesületnél futballozó fiatalok hozzátartozóinak és edzőinek. Az V. Apuka Kupán ezúttal kilenc csapat lépett pályára. A csoportmeccsek után a legjobb három közé a PELC III., az U8-as apukák, valamint az U16-ot képviselő együttes került. Ahogy a csoportban, úgy a legjobb három között sem tudták megállítani a PELC III. együttesét, mely veretlenül szerezte meg az első helyet.

– Elsősorban a játék öröméért és a jó hangulatért neveztünk, az pedig külön öröm, hogy meg is tudtuk nyerni a Kupát – értékelte a sikert Lengyel Ferenc, a PELC szakmai igazgatója, a győztes csapat vezetője.

– Kicsit előnyben voltunk, hiszen év közben nagypályán is együtt játszunk, illetve egy héten egyszer kispályán is összejövünk mozogni, az összeszokottság előnyünkre vált.

Kora délután, a torna története során először, az anyukák is megmutathatták, mire képesek, következett ugyanis az Anyuka Kupa, négy csapattal. Az A csoportban az U14-U15-ös korosztályt képviselő hölgyek és lányok előbb az U8-as Anyucikat győzték le, majd a döntőben a Nyárád-PELC csapatát is két vállra fektették, elhódítva az Anyuka Kupa vándor­serlegét.

Az Apuka Kupát veretlenül nyerte a Lengyel Ferenc (középen kékben) vezette PELC III
Fotó: Haraszti Gábor

Az apukák és anyukák mérkőzései után az utánpótlás-­játékosokat szólították a küzdőtérre, következett ugyanis az ünnepélyes eredményhirdetés. A szervezők a csapatok díjazása után az egyéni jutalmakat is átadták, a hölgyek mezőnyében a gólkirálynő Polhammerné Frend Adrienn lett, a legjobb játékosnak Nagy Juditot választották, míg a legjobb kapus különdíját Varga Erika vihette haza. A férfiaknál a legjobb játékos Németh Gábor, a legjobb kapus Pajak Ádám, míg a gólkirály Polhammer Sándor lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!