Nagy László szerepe érdekes

2019.01.10. 20:25

Kézilabda vb: megyénkből nyolc játékos a keretben

Megyénk két NB I-es csapata összesen nyolc játékost ad a magyar válogatottba az idei férfi kézilabda-világbajnokságon.

Horváth Gábor

Koper, 2018. június 9. Nagy László a Magyarország - Szlovénia kézilabda világbajnoki selejtezõ elsõ mérkõzésén a szlovéniai Koperban 2018. június 9-én. A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-24-re legyõzte Szlovénia csapatát. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Telekom Veszprémből és a Balatonfüredi KSE-ből egyaránt négyen-négyen utaznak a vb-re. Utóbbi színeit Bóka Bendegúz, Hornyák Péter, Máthé Dominik és Szita Zoltán képviseli, a bakonyiaktól pedig Mikler Rolandot, Lékai Mátét, Nagy Lászlót és Jamali Imant válogatta be a Csoknyai István-Vladan Matic szövetségi kapitány-páros.

Nagy László szerepe érdekes, a nemzeti együttestől 2017-ben visszavonult klasszist tavaly, a vb-selejtezőre reaktiválták, most pedig – bár nem készült együtt a csapattal – ismét az utazó keret tagja lett. Csoknyai István ezzel a döntéssel kapcsolatban megjegyezte: hiba lenne, ha nem használnák ki egy ilyen kvalitású játékos lehetséges segítségét. A mieink 19 kézilabdázóval indultak Dániába, a világbajnokságra 16 játékost lehet nevezni és három cserére van lehetőség.

A keret, kapusok: Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Tatabánya). Jobbszélső: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE). Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Ferencváros), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Nagy László (Veszprém), Máthé Dominik (BKSE). Irányítók: Császár Gábor (Schaffhausen), Lékai Máté (Veszprém). Beállók: Bánhidi Bence (Szeged), Schuch Timuzsin (Ferencváros), Sipos Adrián (Tatabánya). Balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Ilyés Ferenc (Tatabánya), Jamali Iman (Veszprém), Ligetvári Patrik (León), Szita Zoltán (BKSE). Balszélsők: Bóka Bendegúz (BKSE), Juhász Ádám (Tatabánya).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!