Veszprémből hárman, Füredről négyen utaznak

2019.01.08. 20:53

Nagy László is tagja a magyar kézilabda-válogatott vb-keretének

Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a közelgő világbajnokság előtt. A keddi eseményen kiderült, hogy a mieink 19 játékossal utaznak Dániába, Nagy László is bekerült a keretbe.

Horváth Gábor

Bodó Richárd (a labdával) és Bánhidi Bence (jobbra, pirosban) alapemberei a magyar csapatnak

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Telekom Veszprémet hárman, a Balatonfüredi KSE-t négyen képviselik az utazó keretben. A világbajnokságra csak 16 játékos nevezhető, de három cserére is lehetőség van a torna alatt. A sajtótájékoztatón Kocsis Máté, az MKSZ elnöke elmondta, hogy a célkitűzés az első hét közé kerülés, hiszen a középpontban a 2020- as olimpiai kvalifikáció áll. A vb győztese kijut a 2020-as ötkarikás játékokra, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a 2020 tavaszán sorra kerülő selejtezőtornákon.

Bodó Richárd (a labdával) és Bánhidi Bence (jobbra, pirosban) alapemberei a magyar csapatnak
Fotó: Penovác Károly/Napló

– Azt gondolom, hogy az első mérkőzésen elszenvedett 14 gólos vereség nem reális, mint ahogyan az sem, hogy mi a másodikon a félidőben már nyolc góllal vezettünk. A két csapat közti különbség valahol félúton van” – nyilatkozott a múlt heti, Dánia ellen vívott felkészülési mérkőzésekkel kapcsolatban Csoknyai István, aki Vladan Maticcsal együtt irányítja a nemzeti együttest.

A Balatonfüredi KSE mestere elmondta, nehéz feladat vár rájuk. – A csoportunkból egyedül Angola nem jelentette még ki, hogy tovább akar jutni. Nehéz dolgunk lesz, a középdöntőben pedig gyilkos mérkőzések várnak ránk.

Csoknyai István Nagy László szerepeltetésével kapcsolatban megjegyezte: hiba lenne, ha egy ilyen kiváló játékos segítségét mellőznék.

Vladan Matic megjegyezte, nagyon fontos lesz, hogy a csoportkört követően – miután hét nap alatt öt meccset játszik a csapat – milyen gyorsan tud majd regenerálódni a társaság.

A magyar válogatott a koppenhágai D csoportba kapott besorolást a január 10. és 27. között rendezendő vb-n.

Ellenfeleink sorrendben Argentína, Angola, Katar, Egyiptom és Svédország lesznek. Első meccsünket pénteken 18 órától vívjuk a dél-amerikaiak ellen. A négy darab hatosból a legjobb három-három csapat jut a középdöntőbe.

Nemzeti együttesünk vb-re utazó kerete, kapusok: Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Grundfos Tatabánya).

Jobbszélső: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE).

Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Ferencváros), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Nagy László (Telekom Veszprém), Máthé Dominik (Balatonfüredi KSE).

Irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Lékai Máté (Telekom Veszprém).

Beállók: Bánhidi Bence (MOL Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Ferencváros), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya).

Balátlövők: Bodó Richárd (MOL Pick Szeged), Ilyés Ferenc (Grundfos Tatabánya), Jamali Iman (Telekom Veszprém), Ligetvári Patrik (Ademar León, spanyol), Szita Zoltán (Balatonfüredi KSE).

Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya).

Szövetségi kapitányok: Csoknyai István és Vladan Matic.

Kapusedző: Szathmári János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!