Veszprém

2019.01.04. 07:00

Őriznék mesterük emlékét

Felvette elhunyt mestere nevét a Veszprémi Thai-Box Sport­egyesület, amelynek fiataljai két aranyérmet hoztak haza a decemberi magyar muaythai-bajnokságról.

Horváth Gábor

Ádám Olivér (balra) és Bacsák Dominik egyaránt bajnoki címet szerzett Budapesten Fotó: Körmendi Ferenc Veszprémi Thai-Box SE

Mostantól Körmendi Ferenc Veszprémi Thai-Box Sportegyesület néven működik tovább a megyeszékhely klubja.

A 2018 májusában elhunyt mester emlékét nem csak így, hanem értékes és eredményes utánpótlás-nevelő munkával is szeretnék megőrizni a thai bokszosok.

Ádám Olivér (balra) és Bacsák Dominik egyaránt bajnoki címet szerzett Budapesten Fotó: Körmendi Ferenc Veszprémi Thai-Box SE

– Az egyesület 1995-ben alakult, az elmúlt két évtizedben remek harcosok kerültek ki a mester keze alól. Sikereiket bizonyítja a számos világ-, Európa-, és hazai bajnoki helyezés. Édesapám – ahogy sokan ismerték, Frédi – elsődleges célja mindig is az volt, hogy átadja a fiataloknak az igazi sportérzést, és elősegítse, hogy szabadidejüket tartalmasan és egészségesen töltsék el. Rengeteget dolgozott azért, hogy az egyesület elfoglalja méltó helyét a veszprémi sportéletben – fogalmazott az egykori edző fia, Körmendi Dávid, akitől megtudtuk, az egyesület Kemény Gyula vezetőedző irányításával működik tovább.

A bakonyiak két fiatalt indítottak a sportág decemberi magyar bajnokságán, amelynek Budapest adott otthont. A kevés rutinnal rendelkező harcosok remekül helytálltak, egyaránt győzelemmel tértek haza.

A 11 éves Ádám Olivér (–48 kilogrammos súlycsoportban) újoncként magabiztosan, határozottan küzdött és végül egyhangú pontozással győztesként került ki az egyértelmű összecsapásából.

A 12 esztendős Bacsák Dominik (–71 kilogrammos) révén egy másik bajnokot is avathatott a veszprémi klub, ő szintén egyhangú pontozással nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!