Hatalmas lelkesedés

2019.02.13. 20:19

Birnbauer Botond egyéni csúcsot úszott három számban is

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége által szervezett X. Mozgásjavító Kupán, Budapesten szerepelt a Veszprémi Úszó Klub mozgássérült sportolója, Birnbauer Botond.

B. Virág Rita

Hencsei László edző tanítványával, Birnbauer Botonddal

Fotó: VÚK

Ez a megméretés egy négyfordulós versenysorozat harmadik állomása volt, ahol a különböző sérüléssel, kihívással élő fiatalok mérhették sösze erejüket. Vakok, kerekesszékesek vagy végtaghiányos úszócsemeték egyaránt kipróbálhatták magukat, számot adhattak felkészültségükből.

Hencsei László edző tanítványával, Birnbauer Botonddal Fotó: VÚK

Botond első alkalommal, de hatalmas lelkesedéssel vett részt az erőpróbán. Három számban indult: 50 méter gyorson, 50 háton és 50 mellen mérette meg magát. A veszprémi Dózsa-iskola tanulója mindhárom számban új egyéni csúcsot úszott.

A sorozat érdekessége, hogy az eredményeket az utolsó, negyedik állomást követően értékelik ki az összegyűjtött pontok alapján.

Legközelebb március 30-án versenyez majd a fiatalember, a kupa negyedik állomásán.

A következő fordulóig Botond folytatja a felkészülést edzőjével, Hencsei Lászlóval, akivel már két éve dolgozik együtt a Veszprémi Úszó Klubnál, és céljuk az, hogy versenyről versenyre haladva Botond tovább javítson eddigi szép időeredményein.

Az évad egyik legfőbb erőpróbája pedig majd májusban lesz, az országos bajnokság, ahol legalább három számban szeretne elindulni Botond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!