hepp-kupa

2019.02.15. 13:49

Irány a döntő! Tartalékolva is biztosan verték a veszprémiek a Baját

Nem kellett maximumot nyújtania, így is könnyedén jutott be a dr. Hepp Ferenc-emlékkupa szombati fináléjába a Hoya Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata a Bajával szemben.

B. Virág Rita

Fotó: Mészáros Mátyás/Kisalföld

Hoya Vp.–Bajai Bácska 83-72 (24-23, 22-17, 18-15, 19-17)

Győr, 50 néző. V.: Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Szabó P. 17/9, Madár 19/9, Pavlovic 11/3, Völgyi 13, Kovács Á. 12. Csere: Helmeczi, Szűcs 2, Lógár, Körtélyesi 9/3, Kerkai. Edző: Mérész Csaba.

Bajai Bácska FKE: Jakab 17/6, Goldring 2, Nagy D. 9/3, Pongó 10/6, Kővágó-Laska 12. Csere: Kovács B. 5/3, Pálkerti 7/3, Ágfalvi 10/6. Edző: Cserép Csaba.

A Hepp Kupa négyes döntőjét komoly várakozások előzték meg Veszprémben. Nem túlzunk, ha a bajnokságot hibátlan mutatókkal vezető veszprémieket a győri esemény legnagyobb esélyesének tartotta a szakma, illetve a közönség is.

Az elődöntőben a zöld csoportos Baja könnyű riválisnak ígérkezett.

 

Jól kezdett a Veszprém, a 2. percben már 7-3 állt az eredményjelzőn. Jakab két hármasával tartotta a lépést a Baja a bajnokságban a feljutásra is aspiráló bakonyiakkal, majd rövid időre a vezetést is átvette (9-10).

Pavlovic pontjaival újra a Hoya ment elől, ám a lelkes Duna-parti alakulat nem adta könnyen magát és Nagy D. triplájával újra egyenlő volt (15-15). Kicsit megakadt a Veszprém támadójátéka és a 10. percben 20-23 állt az eredményjelzőn. Négy másodperc maradt hátra, és az egyetemisták kis szerencsével kétszer is támadhattak, így megfordították az állást (24-23).

Zónára váltott a Veszprém, próbálta kizökkenteni a Baját a ritmusból, de ez 35-35-ig egyáltalán nem sikerült. Ekkor azonban egy 11-0-ás szériát repesztett a Hoya és máris tisztes távolságot alakított ki ellenfelével szemben (17. perc: 46-39). Érdekes, hogy ebben a negyedben több kosarat már nem szerzett a Veszprém, több lehetőséget is elpuskázott, így a Baja 46-40-re zárkózott fel a félidő végére.

Veszprémi kosárral indult a harmadik etap, azonban a Baja nagy elánnal vetette bele magát a játékba és a 22. percre újra belátható távolságra került (48-44).

Madár fújt riadót egy remek triplával, aztán Szabó lódított egyet a bakonyiak szekerén és a nagyszerű egyéni megoldásoknak köszönhetően 56-44-re meglépett a Veszprém, A Baja egy hármassal zárkózott, majd a hátralévő percekben állandósult a kilenc pontos különbség (64-55).

Az utolsó játékrészben a Baja mindent megtett azért, hogy jó erőkből álló riválisát utolérje (66-63), ám Szabó hármasa jókor érkezett, majd újabb gyors pontokkal a 35. percben visszaállt a 12 pontos különbség (75-63).

Már nem volt olyan nagy a tempó, a Veszprém okosan őrizte előnyét. Madár tempóját követően Szűcs szerzett ügyes kosarat, ekkor volt a két fél között a legnagyobb differencia (83-69).

Az utolsó percben Nagy D. bevágott egy triplát, ezzel kialakítva a végeredményt.

Teljesen megérdemelten jutott be a szombati döntőbe a Hoya, ahol begyűjtheti fennállása első rangos trófeáját. A bronmeccs szombaton 9-kor, a finálé 12 órakor veszi kezdetét.

Mérész Csaba: – A szokatlan kezdési időpont nem volt éppen ideális. A célunk az volt, minél könnyebben nyerjük meg a mérkőzést úgy, hogy senki ne sérüljön meg. Eddig minden úgy alakul, ahogy azt vártuk. Izgatottan várjuk a szombati finálét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!