Újra tétmeccs Pápán

2019.03.08. 11:00

A Perutz FC az utolsó előttit látja vendégül vasárnap

Két, a tavaszi szezon idei első tétmeccsét kijavítani igyekvő csapat találkozik vasárnap az NB III-as labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a Perutz Stadionban.

Haraszti Gábor

A pápaiak (sárga-kékben elöl Bohner Roland) a tavaszi nyitányon döntetlent játszottak

Fotó: Penovác Károly/Napló

Még 2018 novemberében láthatta utoljára tétmeccsen a pápai közönség hazai pályán a Pápai Perutz FC alakulatát, mely Rozmán László vezetőedző elmondása szerint az előző körben két pontot otthagyott a Hévízi úton.

A pápaiak (sárga-kékben elöl Bohner Roland) a tavaszi nyitányon döntetlent játszottak Fotó: Penovác Károly/Napló

– Az első félidő egyértelműen a miénk volt, vezettünk, a második felvonásban emberelőnyben egy nagyon vitatható tizenegyessel egyenlített a III. kerület, ami borzasztóan megzavarta a csapatunkat. A győzelem azért maradt el, mert 1-1 után általam nem ismert okokból teljesen mást akartunk játszani, mint amit megbeszéltünk.

Március 10-én, 14:30-tól az a Dunaharaszti látogat a Várkert útra, melynek a tavaszi nyitányon egy sima négyest gurított a Puskás II alakulata.

– Nagyon komolyan vesszük az első hazai mérkőzésünket, teljesen egyértelmű, hogy szeretnénk győzelemmel debütálni a közönségünk előtt. Minden idegenben szerzett pontnak akkor van értelme, ha az azt követő hazai meccset meg tudjuk nyerni. Tudjuk, hogy milyen típusú ellenfél vár ránk, nagyon nehéz lesz feltörni azt a zárt védekezést, ami rájuk jellemző. Nehéz találkozóra számítok, próbáljuk majd azt a játékot játszani, ami hatékony lehet. Nagyon oda kell figyelni a pontrúgásaikra és a kontratámadásaikra.

Króner Péter csapata jelenleg az utolsó előtti helyen áll, mindössze három pontra a kieső helytől. – Egy kiesés elől menekülő csapat mindig veszélyes, egy percre sem lankadhat a figyelmünk – folytatta a pápai tréner. – Nem nézzük a tabellán elfoglalt helyezést, mert az mindig csalóka. Teljesen mindegy, hogy az éllovassal vagy az utolsóval játszunk, mi hazai pályán csak a három pontban gondolkodunk.

A pápaiaknál Szabó Zsolt a III. Kerület ellen összeszedte ötödik sárga lapját, így ő biztosan kihagyja a párharcot, Sánta András viszont megkapta a játékengedélyt, így ott lehet a kispadon. – Nem szeretnék változtatni a múlt heti kezdőcsapaton, Szigeti Ákos jó teljesítményt nyújtott a kapuban, Szabó Zsoltot pedig valószínűleg Vallejos Dominique fogja helyettesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!