Megkezdődött a szezon

2019.04.25. 01:23

A Veszprémi Torna Club eredményesen indította a tavaszt

Az utánpótlás korosztály országos csapatbajnokságának első fordulóján szerepelt a közelmúltban a Veszprémi Torna Club leány alakulata.

B. Virág Rita

A csapatbajnokságon résztvevő lányok, balról: Garai Zara, Kutasi Hanna, Kugler Hanna, Tamás Liza.

Fotó: VTC

A fővárosban a központi tornacsarnokban rendezték meg az első osztályban a leányok országos utánpótlás csapatbajnokságának első fordulóját. A versenynapon három korosztály csapatai versenyeztek egymás után: gyermek kezdő, gyermek haladó és serdülő korcsoportok. Ezekben a kategóriákban egyéni bajnokságot még nem tartanak.

A csapatbajnokságon résztvevő lányok, balról: Garai Zara, Kutasi Hanna, Kugler Hanna, Tamás Liza. Fotó: VTC

A Veszprémi Torna Club a gyermek haladó korcsoportban indította versenyzőit. A csapat tagjai Garai Zara, Kug­ler Hanna, Kutasi Hanna és Tamás Liza voltak. A lányok először szerepeltek első osztályú versenyen, és még néhol hiányosak a gyakorlatok, mert csak a teljesen kész elemek kerültek bele a versenyprogramjukba.

A kilenc együttesből álló korosztályos mezőnyben a tavaszi szezonban megrendezendő két versenyen kötelező gyakorlatokkal versenyeznek a lányok. Szigorú és magas követelményrendszernek kell megfelelni mind a négy szeren: ugráson, korláton, gerendán és talajon egyaránt.

A veszprémi lányok szépen kivitelezett gyakorlatokkal, ki­sebb rontások mellett a csapatversenyben az előkelő hetedik helyen végeztek, szépen helyt álltak.

A gyerekeket Árkovits Krisztina, Puskás Csabáné, Szokoly Réka, Szám Péter és Szabó Sándor készítette fel a megméretésre.

A csapat legeredményesebb versenyzője Kutasi Hanna volt, aki a négy szer összetett pontszáma alapján a 38 fős mezőnyben a tizenkettedik helyén végzett.

Fontos információ, hogy a bajnokságban a legjobb tizenöt helyen végző versenyző minden évben meghívást kap az utánpótlás válogatottba. Eszerint Kutasi Hanna is hamarosan képviselheti a veszprémi színeket a magyar válogatottnál is. A csapatbajnokság második fordulóját május 11-én tartják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!