Kevés a jó védekezés

2019.04.05. 16:12

Mikler Roland három arannyal távozna Veszprémből

Amennyiben döntőbe jutunk és ott szeretnénk megvédeni a Magyar Kupát, akkor nem fér bele öt perces rövidzárlat sem, s közel tökéleteset kell nyújtanunk ahhoz, hogy legnagyobb hazai riválisunkat, a MOL-Pick Szegedet legyőzzük. 

B. Virág Rita

Mikler Roland.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ezt Mikler Roland, a Telekom Veszprém kapusa nyilatkozta lapunknak a debreceni Magyar Kupa négyes döntő előtt.

A Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged rivalizálásának újabb fontos állomásához érkeztünk el. Amennyiben mindkét alakulat sikerrel vívja meg az elődöntőt, a bakonyiak legyőzik a Dabast, a Tisza-partiak pedig a Balatonfüredet, akkor zsinórban nyolcadszor mérheti össze erejét a két ősi ellenfél.

A Szeged és a Veszprém összesen 19 alkalommal találkozott a Magyar Kupa fináléban, ebből tizenötször utóbbi csapat került ki győztesen. Legutóbb 2008-ban tudta legyőzni a csongrádi csapat a veszprémieket, de akkor hazai pályán rendezhette meg a kupadöntőt.

Amennyiben a Telekom megvédi címét, akkor huszonnyolcadik kupasikerét ünnepelheti, míg a Szeged a nyolcadik MK aranyát igyekszik begyűjteni. Tiszteletben tartva a Dabast, ám a papírformát figyelembe véve, Mikler Rolandot már a finálé végkimeneteléről faggattuk.

Mikler Roland. Fotó: Penovác Károly

– Sokan vélik úgy, hogy a Szeged ellen leginkább a kapusok teljesítménye dönt majd. Azt azonban tudni kell, jó kapus teljesítmény nincs jó védekezés nélkül. A kettő együtt jár. Azonban, ha a márciusi, szegedi mérkőzésből indulok ki, akkor az kevés volt, hogy mi jól védekeztünk és nekem is kijött a lépés. A találkozó ott dőlt el, hogy a második félidőben többet hibáztunk támadásban – hangsúlyozta.

Mikler Roland szerint öt perces rövidzárlat sem férhet bele a Tisza-partiak ellen, maximális koncentrációra lesz szükségük elől és hátul is, vagyis közel tökéletesen kell kézilabdázni a címvédéshez.

A veszprémiek 1986 óta minden évben döntőt játszottak a Magyar Kupában, ám az idei finálé minden idők egyik legkiélezettebb küzdelme lehet.

– Ki kell használnunk a Szeged gyenge pontjait. Szeretném, ha legalább olyan jól használnánk ki szélsőink gyorsaságát, mint tettük azt a BL-nyolcaddöntőben a Sporting ellen. Ez jelentheti a kulcspontot.

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt egy év tapasztalata alapján nem érzi-e, hogy némi lélektani előnyben van a Szeged, Mikler határozott és egyértelmű nemmel válaszolt.

– A Magyar Kupa sorsa egyetlen mérkőzésen dől el. Hatvan perc áll a rendelkezésünkre, hogy bebizonyítsuk, minket illet a serleg. Nincs lélektani előnye a Szegednek, egyszerűen nyerni kell, nincs mese.

Roland arra is nemet mondott, odaadná-e a Magyar Kupa elsőséget a Bajnokok Ligája diadalért cserébe.

– Nem szeretnék odaadni semmit. Úgy szeretném befejezni, ezt az öt csodálatos veszprémi évet, hogy három aranyat tartok a kezemben. Nem baj, ha a riválisok lebecsülnek minket. Tudom, ha mi hatvan percen át azt hozzuk, amit tudunk, akkor bárkit képesek vagyunk legyőzni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!